Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Slusari anunță că i-a trimis…

Slusari anunță că i-a trimis lui Stoianoglo lista beneficiarilor fraudei bancare și îl cheamă la Parlament

imagine simbol

Deputatul Alexandru Slusari a expediat către Procuratura Generală (PG) copia Raportului Kroll ce conține lista beneficiarilor din urma tranzacțiilor financiare de devalizare a sistemului bancar din R. Moldova și a fraudei bancare.

Pachetul conține 105 file și a fost cerut săptămâna trecută de PG.

Totodată, Slusari menționează că este nedumerit de faptul că PG nu are aceste documente, deoarece Procuratura Anticorupție (PA) le-a primit din 22 martie 2018. Anterior, Săptămâna trecută, PG menționa că „grupul de urmărire penală verifică informaţiile primite de PA la 22 martie 2018”.

Vicepreședintele Parlamentului solicită ca procurorul general, Alexandr Slusari, că meargă în plenul Legislativului cu Raportul privind investigarea devalizării sistemului bancar din R. Moldova „cât de curând posibil”, în condițiile în care sesiunea de primăvară începe în februarie.

La 10 ianurie, PG transmitea că anexele ridicate ale raportului nu conţin un document cu denumirea „lista beneficiarilor finali” sau un alt document cu o listă exhaustivă a beneficiarilor finali și acerut-o de la Slusari.