Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   DOC/ Tinerii PAS au lansat…

DOC Tinerii PAS au lansat o petiție către președintele R. Moldova, Igor Dodon, cu privire la majorarea tarifului pentru călătorii

PAS Youth a lansat luni, 13 ianuarie, o petiție către președintele R. Moldova, Igor Dodon, în contextul majorării tarifului pentru călătoriile în transportul interurban.

Organizația de Tineret PAS a organizat astăzi un flashmob la Președinție, iar în cadrul evenimentului tinerii au înaintat o petiție către președinte R. Moldova, Igor Dodon, dar și către Guvernul de la Chișinău, cu următoarele trei solicitări:

1) Publicarea tuturor documentelelor legate de scumpirea transportului interuban și justificarea costurilor

2)Elaborarea unui program pentru compensarea cu 45 % a costurilor la călătoriile interurbane pentru elevi și studenți 

3) Lansarea unui proces de consultări amplu și transparent pe marginea modernizării infrastructurii transportului interurban și susținerea mobilității grupurilor de cetățeni defavorizați. 

Textul petiției:

Deocamdată, nici președintele R. Moldova, Igor Dodon și nici reprezentanții Guvernului nu au venit cu nicio reacție în acest sens.

Vineri, 10 ianuarie, ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, a declarat că ordinul privind majorarea tarifului pentru călătorii nu va fi anulat.

De la 1 ianuarie 2020, după mai multe proteste ale transportatorilor de pe rutele interurbane, Ministerul Economiei și Infrastructurii a dispus majorarea tarifului pentru călătorii. Astfel, după majorare, în cazul mijloacelor de transport standard, tariful este de 60 de bani per kilometru, iar în cazul unităților de transport modern, tariful a fost majorat cu 22 de bani și ajunge la 70 de bani per kilometru.

VIDEO/ Bilete scumpe, microbuze goale