Viorel Morari, plasat în arest preventiv pentru 20 de zile în izolator
Social 13 ianuarie 2020, 20:01 | 1656

Viorel Morari, șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, a fost plasat în arest preventiv pentru 20 de zile. Decizia a fost luată în această seară de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. El se va afla în izolatorul Penitenciarului nr. 13 din Chişinău. Morari a declarat că va contesta decizia la Curtea de Apel, iar avocatul lui a precizat că nu există nicio probă care i-ar demonstra vinovăția.

Viorel Morari a declarat că aștepta la o astfel de decizie și o va contesta.

Demersul procurorului de caz a fost admis parțial. Acesta a cerut 30 de zile în izolator pentru Morari.

vocatul lui Viorel Morari spune că măsura emisă de judecătorul de instrucție nu are temei legal.

Morari este convins că reținerea lui s-a făcut la comanda președintelui Igor Dodon și a procurorului general Alexandr Stoianoglo.

Potrivit reprezentantului Procuraturii Generale, Emil Gaitur, instituția respinge acuzațiile. Șeful Serviciului de presă al Președinției, Carmena Lupei, nu a răspuns la apel. Viorel Morari crede că motivul reținerii sale are la bază repornirea investigațiilor în dosarul despre finanțarea PSRM-ului din Rusia.

Astăzi în ședință, înainte de a fi examinat demersul, Morari a solicitat ca ședința să fie publică. Cererea lui a fost respinsă. Dimineață, Procuratura Generală ne-a trimis un comunicat, prin care ne-a informat că sâmbăta a avut loc examinarea cererilor lui Viorel Morari de recuzare a procurorilor Renata Anici, Vladislav Căruceru, Carolina Vidrașcu, responsabili de exercitarea urmăririi penale în această cauză. Doar că, procuratura a respins toate cele trei cereri ca fiind nefondate. Precizăm că vineri, Viorel Morari a fost reținut pentru fals în declarații și abuz în serviciu. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie