16:58:43 29.03.2024
Stiri

VIDEO // SCHIMBĂRI la vârful a două partide unioniste: Cine i-a luat locul lui Vlad Țurcanu la PPR, după ce acesta a fost ales vicepreședinte al PUN

Politică 13.01.2020 09:36 Vizualizări2023 Autor: Ziarul National
VIDEO // SCHIMBĂRI la vârful a două partide unioniste: Cine i-a luat locul lui Vlad Țurcanu la PPR, după ce acesta a fost ales vicepreședinte al PUN


Partidul Popular Românesc (PPR) are o nouă conducere, interimară, după ce liderul formațiunii, Vlad Țurcanu, a ales să plece la Partidul Unității Naționale (PUN), condus de Octavian Țîcu, nemulțumit de faptul că colegii săi insistau să formeze, la propunerea Partidului Liberal, o mișcare unionistă.

Astfel, vicepreședinta PPR, Tatiana Potîng, a fost aleasă sâmbătă, pe 11 ianuarie, președinte interimar al partidului care va reprezenta formațiunea la acțiunile desfășurate în consens de mai multe partide unioniste în vederea construcției Mișcării Politice UNIREA.

„Membrii Consiliului Politic Național al PPR au luat act în cadrul ședinței de demisia anunțată public de Vlad Țurcanu. Consiliul a calificat gestul lui drept unul nedemn, necolegial și lipsit de respect față de toți cei care l-au învestit cu încrederea lor la ultimul congres și în ultima campanie electorală. Plecarea subită, abruptă, impropriu și denaturat motivată a fostului președinte a demonstrat lipsa calităților lui de lider, caracterul unui parvenit în politică pe criterii meschine, oportuniste. Or, să lucrezi după ultimele alegeri pe o agendă ascunsă de colegii tăi, să faci planuri tainice și să execuți manevre discrete de punere a lui în aplicare, să accepți oferta celor pe care mai ieri îi etichetai drept hiene și șacali este descalificant pentru un debutant în politică. Nu încape îndoială că memoria colectivă va reține cum acest debut s-a consumat într-o banală și ingrată trădare”, se arată într-un comunicat de presă al PPR.

De cealaltă parte, Vlad Țurcanu a fost ales duminică, pe 12 ianuarie, prim-vicepreședinte al Partidului Unității Naționale.

CITIȚI și VIDEO // Vlad Țurcanu, FUNCȚIE importantă în cadrul PUN. Octavian Țîcu se compară pe sine și pe Țurcanu cu Ion Inculeț și Ion Pelivan. Ce spune despre BLOCUL format din cinci partide unioniste: „Nu vom face parte din COLHOZURI unioniste”

„De când mi-am asumat un parcurs politic, încă din 2018, mi s-a sugerat permanent să fac echipă cu Octavian Țîcu.

- Vă potriviți perfect ca mesaj public.
- Vă asemănați ca figuri politice.
- Aveți aceleași idealuri.
- Sunteți din aceeași generație
- Ar trebui să fiți împreună
- Împreună veți fi mai puternici
...auzeam din toate părțile.

De astăzi suntem împreună”, a scris Vlad Țurcanu pe Facebook


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md