07:23:41 19.04.2024
Stiri

S-a SCHIMBAT procedura de desemnare a candidatului care va reprezenta R. Moldova la Eurovision 2020. Publicul a fost scos din joc

Monden 13.01.2020 10:00 Vizualizări1842 Autor: Ziarul National
S-a SCHIMBAT procedura de desemnare a candidatului care va reprezenta R. Moldova la Eurovision 2020. Publicul a fost scos din joc


Instituţia Publică (IP) „Teleradio-Moldova”, organizatoarea selecției naționale a Concursului Eurovision a modificat procedura de desemnare a candidatului care ne va reprezenta țara în luna mai la competiția internațională din Olanda. Reprezentantul R. Moldova va fi ales de către juriu, fără televoting, cum se practica în anii precedenți, relatează Moldpres.

Potrivit organizatorilor, Regulamentul preselecției naționale prevede că IP „Teleradio-Moldova” va constitui un juriu format din interpreți, compozitori, textieri din R. Moldova și de peste hotare. La începutul fiecărei etape, membrii juriului vor confirma pe propria răspundere, prin declarație scrisă, că nu se află în relații de colaborare sau de rudenie cu participanții înscriși în concurs.

„În principiu, este un regulament care repetă cumva selecțiile precedente din ultimii patru-cinci ani. Totodată, regulamentul prevede ca, Comitetul de organizare care apelează la juriu să reducă într-un fel, în funcție de componența artistică sau numărul pieselor din concurs din anul acesta, numărul de etape din selecția națională”, a precizat Vitalie Cojocaru, membru al comitetului nominalizat.

Selecția națională pentru desemnarea reprezentantului R. Moldova la concursul internațional se va desfășura în două etape: examinarea dosarelor și audierea LIVE. Doar membrii juriului vor decide cine este învingătorul care ne va reprezenta republica la competiția din Olanda.

„În altă ordine de idei, în cazul în care va exista material de calitate bună şi un număr mare de piese în concurs, vom recurge și la etapa de finală națională”, a menţionat Vitalie Cojocaru.

El a mai spus că până în prezent la preselecție s-au înscris mai mulți candidați. „Deocamdată, nu vă pot da o cifră, pentru că informația se actualizează în fiecare zi”, a mai afirmat membrul Comitetului de organizare.

Candidații la selecția națională se pot înscrie în concurs până pe data de 17 ianuarie, ora 17:00. Ediţia din 2020 a Concursului de muzică ușoară Eurovision se va desfășura în orașul Rotterdam, Olanda. Cele două semifinale ale ei vor avea loc pe 12 și 14 mai, iar marea finală - pe 16 mai.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md