12:54:45 29.03.2024
Stiri

SCANDALUL avioanelor Boeing ia amploare. „Nu mi-aş ÎMBARCA familia într-unul”. Ce au ASCUNS până acum

Știri 13.01.2020 13:01 Vizualizări1447 Autor: Ziarul National


SCANDALUL avioanelor Boeing ia amploare. „Nu mi-aş ÎMBARCA familia într-unul”. Ce au ASCUNS până acum

Un număr de mesaje făcute publice de Boeing ridică întrebări legate de siguranţa aparatelor de zbor Boeing 737 MAX, după ce chiar angajaţii companiei au fost de părere că avionul a fost „proiectat de clovni”, relatează BBC.

Compania a descris schimburile de mesaje drept „complet inacceptabile” şi că le-a făcut publice ca parte a angajamentului său pentru transparenţă.

Autorităţile pentru siguranţa aviaţiei au interzis zborurile modelului 737 MAX în martie 2019, după două prăbuşiri în Indonezia şi Etiopia, care au ucis aproape 350 de persoane.

Administraţia Federală a Aviaţiei şi Congresul SUA au primit versiuni ale mesajelor, luna trecută.

Un angajat a scris într-un schimb de mesaj în aprilie 2017: „Acest avion este proiectat de clovni care, la rândul lor, sunt supravegheţi de maimuţe”.

Un alt mesaj datând din noiembrie 2015 pare să arate modul în care compania a făcut lobby faţă de apelurile autorităţilor de reglementare a aviaţiei pentru un anumit aspect al instruirii în simulatoare. "Vom face presiuni în acest sens şi probabil vom avea nevoie de sprijin la cele mai înalte niveluri când va veni timpul pentru negocierea finală", se arată în mesaj, potrivit Mediafax.

Angajat al Boeing: Nu mi-aş îmbarca familia într-un avion MAX

În februarie 2018, un lucrător din Boeing a întrebat un coleg: „V-aţi îmbarca familia într-un avion MAX antrenat în simulatoar? Eu nu aş face asta”.

„Nu”, a venit răspunsul.

Preşedintele comisiei parlamentare de transporturi, Peter DeFazio - care a investigat cazul 737 Max - a declarat că mesajele „arată un efort coordonat, care datează din primele zile ale programului 737 Max, pentru a ascunde informaţii critice, faţă de autorităţile de reglementare şi public”.

The Federal Aviation Administration (FAA) a spus: „Eventualele deficienţe de siguranţă identificate în documente au fost soluţionate”. Dar regulatorul a adăugat: „Tonul şi conţinutul unora dintre mesajele conţinute în documente sunt dezamăgitoare”.

Boeing a adăugat că unele dintre mesaje „ridică întrebări” cu privire la interacţiunile companiei cu FAA în jurul discuţiilor despre simulator.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md