12:20:12 25.04.2024
Stiri

Numit „trădător" de Erdogan, Hakan Șukur trăiește în continuare un coșmar: „Recep mi-a luat totul"

Sport 13.01.2020 16:48 Vizualizări2007 Autor: Ziarul National
Numit „trădător


Hakan Șukur (48 de ani) se află de cinci ani în SUA, unde a fugit de regimul lui Recep Erdogan. Considerat un trădător în Turcia, legendarul atacant lucrează în continuare într-o cafenea din Palo Alto, în speranța că într-o zi se va putea întoarce în țara sa. Ocazional, Șukur face și Uber.

Hakan Șukur a acordat un interviu cotidianului german Bild, unde a vorbit despre situația incredibilă în care a ajuns: „Erdogan mi-a luat totul. Mi-a luat dreptul la libertate, nu m-a lăsat să mă exprim, nu mi-a dat dreptul să muncesc. Am câteva apartamente în Turcia, dar nu pot să le închiriez. Toți chiriașii care au încercat să stea acolo s-au trezit cu amenințări. Și eu am fost păzit pentru o perioadă după ce m-am mutat aici, am avut sprijinul autorităților. Am ajuns la fundul sacului, trebuie să muncesc în fiecare zi. Eu iubesc Turcia, dar sunt inamicul politicii eronate", a spus Hakan Șukur, transmite digisport.ro.

Fost coleg cu Hagi și Popescu la Galatasaray, Hakan Șukur nu vrea cu orice preț ca Erdogan să dispară de la putere, astfel că i-a transmis un mesaj public: "Îi cer lui Erdogan să devină președintele de care Turcia are nevoie".

Intrat în politică, viaţa lui Șukur s-a schimbat dramatic în urmă cu cinci ani. Iniţial a fost prieten şi aliat politic al lui Erdogan, dar înţelegând în ce direcţie merg lucrurile, în 2015, cu un an înainte de puciul care a urmărit îndepărtarea lui Erdogan, a fugit în SUA cu familia.

Chiar şi aşa, departe de focul evenimentelor din Turcia, Hakan Șukur a fost declarat adversar al regimului şi consecinţele au fost groaznice, pe numele său fiind emis mandat de arestare. Tatăl său a fost închis, casele şi conturile confiscate.

În aceste condiții, Șukur nu a mai avut cum să se întreţină şi a fost nevoit să se angajeze la o patiserie din Palo Alto, cu specific turcesc și grecesc, în mijlocul bogatașilor din Sillicon Valley, la doi pași de Stanford University.

  • 540 de meciuri și 260 de goluri a reușit Șukur să înscrie pentru Galatsaray, Inter, Parma, Blackburn sau Torino.
  • 112 meciuri si 51 de goluri are pentru naționala Turciei.
  • 8 titluri de campion al Turciei, 6 cupe și Cupa UEFA a câștigat Șukur cu Galatasaray.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md