Pe arena politică a apărut încă un partid (de stânga). Liderul acestuia este fostul ideolog al Partidului Comunist, Mark Tkaciuk

403e40be559614364503454ce1dd5df3_XL

De astăzi avem al 47-lea partid creat în Moldova. Agenția Servicii Publice a înregistrat oficial „Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic”, condus de foștii comuniști Mark Tkaciuk și Iurie Muntean.

Formațiunea, „Congresul Civic” are peste 5 500 de membri și 21 de organizații teritoriale. Partidul nu are un președinte și este condus de Comitetul executiv, format din 17 membri care sunt responsabili de domenii diferite în ceea ce ține de munca de partid, fiind vorba de: dezvoltarea economică, ideologie, cultură, educație și altele.

În Comitetul Executiv au fost aleși: Iurie Muntean, Zurab Todua, Mark Tkaciuk, Mihail Burușuc, Dmitrii Kavruc, Evghenii Ceban, Andrei Antonov, Anastasia Vdovicenco, Anastasii Pavlov, Petr Stafii, Pavel Anton, Mihail Poleanschii, Eduard Zlatovcen, Raisa Spinovscaia, Alla Reajeva, Tatiana Bujnița-Tricolici, Angela Russu.

Potrivit lui Mark Tkaciuk, partidul vine cu un proiect de viziune pentru dezvoltarea țării și cu acțiuni concrete, care să fie supuse dezbaterilor publice. În acest sens, politicianul a făcut apel ca la aceste dezbateri să se alăture reprezentanții altor formațiuni, ai mediului academic, ai sectorului neguvernamental etc., iar ca urmare să aibă loc o implementare masivă a Planului de acțiuni „Moldova 20-25”. Potrivit lui Mark Tkaciuk, sarcina principală este stoparea exodului populației. „Politica acestui partid își are temelia în valori precum justiția socială, solidaritatea și umanismul, concepția științifică asupra lumii și analiza critică.”

Mark Tkaciuk a fost deputat în Parlament în perioadele anilor 2001-2002 și 2009-2014. Este fost consilier prezidențial al ex-președintelui Vladimir Voronin. În anul 2014, a renunțat la mandatul de deputat și a fost exclus din PCRM. Atunci, dânsul spunea că se retrage definitiv din politică. Iurie Muntean este fost deputat în Parlament în perioada 2009-2014 și fost viceministru al economiei pe timpul mandatului de ministru al lui Igor Dodon. A fost exclus din PCRM în 2014, alături de Mark Tkaciuk și Grigore Petrenco.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente