‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
19.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPentru prima dată, tinerii fermieri din România vor beneficia de teren agricol din partea...

Pentru prima dată, tinerii fermieri din România vor beneficia de teren agricol din partea statului

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale din România, Adrian Oros, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că tinerii fermieri vor beneficia în acest an, în premieră, de terenuri concesionate de la ADS, transmite Agerpres.

„Pentru prima dată, în 2020, pentru tinerii fermieri, pe lângă banii alocaţi acestui program de sprijin, vom încerca să alocăm şi câte 50 de hectare de teren agricol, hectare pe care le-am identificat în contractele de concesionare care expiră în anul acesta şi care nu vor mai fi prelungite. Considerăm că, este foarte important ca de acest teren să beneficieze şi cei care se încadrează în această categorie de tineri fermieri, ţinând cont de fenomenul de îmbătrânire a fermierilor şi a forţei de muncă din agricultură”, a spus Adrian Oros.

El a menţionat că Agenţia Domeniilor Statului gestionează 319.390 ha, terenul statului român, din care 111.640 ha sunt cadastrate.

„De asemenea, avem 230.000 de hectare suprafaţă concesionată, din care niciun hectar pentru tinerii fermieri”, a arătat Adrian Oros.

Potrivit acestuia, vor fi modificate şi redevenţele obţinute de pe aceste terenuri concesionate, despre care spune că sunt „ridicole”, fiind cuprinse între 300 şi 800 kg grâu/ ha, în condiţiile în care se obţin 10.000 – 12.000 kg de grâu/hectar.

„Sunt terenuri concesionate către firme din ţări ale UE şi extra UE, care sunt şi beneficiare de subvenţii”, a completat ministrul Adrian Oros.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

2 Comentarii

  1. Buna seara ,
    Ma numesc Ionut Rusinoiu , sunt din Constanra (oras), stabilit in Filipesti BR , in 2013 am format o stupina in buna regula , achizitionand toate cele necesare de la : documentantie , cursuri , transport 3,5 to , rulota , centrifuga , II si toațe cele necesare .
    Pana in 2018 m am sbatut ptr un proiect de 40 mii euro cu morile de vant !
    Azi expira o adeverinta , maine un aviz sam …
    In 2018 am luat decizia sa ma apuc de agricultura , achizitionand teren agricol 10 ha din surse proprii nu castigati din piedicile puse apiculturii !
    Am achizitionat un U650 , lucrez singu , am incercat diferite artificii inclusiv semanand cum se zice in popor semanand din hambar ! Nu suntem ajutati deloc ! ,, ce ziceti de pensiile speciale ? Aroganta , fura o viata intreaga si primesc pensii speciale ,, … Gasesti sa cumperi teren de la 0.1 ha – 1 ha , ca la mai multe nu iti permiti si nu vine nimeni sa te intrebe daca vrei ca esti mic si nu ai bani , banci sa ne ajute nu sunt , statul nu este cu noi ! Mostenitorii se duc la punct ochit punct lovit ! Danezi , olandezi , spanioli , itsliane , francezi , sam … si achizitioneaza cu niste preturi ce dinamiteaza si grilele notarilor !
    Cine ii ajuta si sustine pe acestea , si pe noi sangele ne lasa de izbeliste , de ce , ca suntem nascuti si crescuti aici si vb aceeasi limba !? Oard motivul sa fie ca nu ,, cotizam ,, cum fac parvenitii !!! RUSINE !!!
    UNDE ESTI TU TEPES DOAMNE ?

  2. Va rog frumos sa ma tineti la curent cu formalitatile pentru a intra in posesi de teren , contractul.il voi face public pe pagina dumneavoastra !
    Multumesc anticipat !

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›