image
Sursa foto: dse.md

Campania de prevenire a incendiilor continuă în toată ţara

Angajaţii IGSU şi IGP continuă activităţile de prevenire a incendiilor şi intoxicaţiilor cu monoxid de carbon în localităţile din ţară.

Zeci de salvatori, pompieri şi poliţişti au descins în localităţile din ţară pentru a preîntâmpina oamenii despre riscurile situaţiilor excepţionale.

Instruirile au vizat oamenii cu mulţi copii, persoanele cu dezabilităţi, dar şi bătrânii singuratici. Pompierii şi poliţiştii au vizitat familii din raioanele Cimişlia, Leova, Cantemir, Hâncești şi Criuleni.

O atenţie sporită specialiştii au acordat surselor de încălzire, canalelor de evacuare a fumului, dar şi a instalaţiilor şi aparatelor electrice. Pompierii şi poliţiştii au împărţit pliante informative, iar în unele case aceştia au instalat detectoare de fum pentru a proteja oamenii de riscul intoxicaţiilor cu monoxid de carbon.

Potrivit datelor IGSU, în tren au activat peste 140 de salvatori şi poliţişti, care au format 50 de grupuri mixte. Angajaţii IGSU şi IGP au mers împreună cu reprezentanţii APL la gospodăriile oamenilor pentru a le vorbi despre bazele securităţii vieţii.

Scopul Campaniei comune este de a preîntâmpina riscurile, dar şi de a sensibiliza societate. Pe parcursul săptămânii trecute pompierii şi poliţiştii au reuşit să instruiască în domeniul securităţii antiincendiare, oameni din peste 15 mii de gospodării din 446 de localităţi din ţară, iar activităţile comune urmează să fie desfăşurate în toate raioanele Republicii Moldova.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: