Reparația capitală a trei străzi, sistemul de tichetare electronică și modernizarea ascensoarelor: Primăria a prezentat planurile pentru 2020

Străzile Ion Creangă, 31 August 1989 și Tighina vor fi reparate capital în anul 2020, a anunțat Direcția generală transport public și căi de comunicație din cadrul Primăriei. Tot în anul curent va fi organizată licitația pentru implementarea sistemului de tichetare electronică în trasnportul public.

Foto: UNIMEDIA

Managerii Direcției generale transport public și căi de comunicație și ai Direcției generale locativ-comunale și amenajare au prezentat planurile de activitate pentru anul 2020.

La capitolul reparația și întreținerea drumurilor, pe parcursul anului curent sunt planificate reabilitarea capitală a străzilor: Ion Creangă, str. 31 August 1989, str. Tighina; precum și lucrări de proiectare a străzilor: Mesager, str. Bucovina, str. Transnistria, str. Industrială și str. Lunca Bâcului. În perioada de referință va fi renovat podului din strada Mihai Viteazul și modernizată infrastructura intersecțiilor din capitală.

De asemenea, au fost stabilite ca obiective organizarea licitațiilor pentru asamblarea și procurarea noilor unități de transport: troleibuze și autobuze, precum și implementarea proiectului „Sistemul de tichetare electronică în transportul public municipal de pasageri".

Totodată, prioritar pentru regia locativ comunală în anul curent sunt implementarea proiectelor de întreținere și reparație a fondului locativ municipal, salubrizarea teritoriului, amenajarea stațiilor de transport public, reparația curentă și capitală a clădirilor, modernizarea ascensoarelor, întreținerea spațiilor verzi, instalarea terenurilor de joacă pentru copii și a celor sportive.

Un alt obiectiv este construcția stației de prelucrare a levigatului de la poligonul municipal de deșeuri din comuna Țînțăreni.


Pub