(foto) Detalii în cazul împușcăturilor de la Criuleni: Doi bărbați, internați în stare gravă

Polția a publicat detalii despre cazul de ieri seara de la Criuleni, unde un bărbat a luat ostatici într-o casă și a rănit trei persoane. Cei doi bărbați, care au fost luați ostatici în casa suspectului, au fost internați în spital, în stare gravă.

Foto: Poliția

Poliția a fost sesizată în seara zilei de 11 ianuarie, în jurul orei 20.30, de către o femeie, locuitoare a satului Mălăeștii Vechi, raionul Criulen. Aceasta a spus că soțul său și încă o persoană, aflându-se în ospeție la un consătean, au fost răniți în urma unei împușcături dintr-o armă. La fața locului, s-a stabilit că doi bărbați, în vârstă de 54 de ani, locuitori ai satului Mălăieși, aflându-se în ospeție la consăteanul lor, în vârstă de 62 de ani, au consumat împreună băuturi alcoolice. La un moment dat, între ei s-a iscat o ceartă, astfel, gazda a scos din safeu o armă cu țeavă ghintuită de model „Baikal442”, deținută legal și a efectuat două împușcături în direcția unuia dintre bărbați, astfel rănindu-l în abdomen și picior, după care a efectuat trei împușcături în direcția celuilalt bărbat. În rezultat, bărbatul a fost rănint în abdomen.

În acel moment, a venit soția unuia dintre bărbați, dar, nu a reușit să intre în casă, a fost și ea rănită la picior. Femeia împreună cu celălat consătean au reușit să fugă, iar soțul a rămas într-o vagonetă de la intrarea în gospodăria suspectului.

În cadrul intervenției, suspectul a efectuat trei împușcături în direcția polițiștilor. În scopul imobilizării acestuia, polițiștii au efectuat trei împușcături de avertisment în plan vertical cu ulterioara imobilizare și reținere a acestuia. Victimele au fost transportate la Spitalul de Urgență din municipiul Chișinău, ambii bărbați fiind internați în stare gravă.

În urma cercetării, în gospodăria suspectului polițiștii au depistat și ridicat o armă cu țeavă listă calibru 16mm, deținută ilegal, o grenadă de model F-1 dezasamblată (cu focosul scos), două încărcătoare pentru pistolul de model „Baikai 442”, dintre care unul încărcat cu cinci cartușe, 142 cartușe în suportul de plastic și 2 arme cu aer comprimat.

Criuleni / Sursa:Poliția
Criuleni / Sursa:Poliția
Criuleni / Sursa:Poliția

Pe caz a fost pornită o cauză penală pe faptul tentativei de omor, ameninţarea sau violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească, purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea ilegală a armelor şi muniţiilor, sustragerea lor și luare de ostatici.


Pub