Directorul general demis de la Boeing pleacă din funcție cu 62 de milioane de dolari

Dennis Muilenburg, directorul general al Boeing care a fost demis luna trecută, va părăsi compania cu 62 de milioane de dolari reprezentând compensaţii şi prestaţii de pensie, dar nu va primi indemnizaţie de concediere, pe fondul crizei provocate de cele două accidente în care au fost implicate avioane Boeing 737 MAX, transmite Reuters.

Foto: The Verge

În noiembrie, Boeing anunţa că Muilenburg a renunţat în mod voluntar la bonusul său pe 2019 şi la acţiunile cu care ar fi trebui să fie recompensat. În 2018, el a beneficiat de bonusuri şi acţiuni în valoare de aproximativ 20 de milioane de dolari, transmite Agerpres.

Pe lângă cei 62 de milioane de dolari reprezentând compensaţii şi prestaţii de pensie, Muilenburg deţine opţiuni pentru acţiuni în care a investit în 2013, a precizat Boeing. La preţul de la închiderea şedinţei bursiere de vineri, acţiunile deţinute de şeful demis al Boeing valorează 18,5 milioane de dolari.

Preşedintele Boeing, David Calhoun, va ocupa funcţiile de director general şi preşedinte începând din data de 13 ianuarie 2020.

Din martie 2019, avioanele Boeing 737 MAX, cel mai bine vândut model al constructorului american, au interdicţie de zbor la nivel mondial după două catastrofe aeriene care au avut loc în decurs de cinci luni şi în care a fost suspectată o funcţionare defectuoasă a sistemului automat de stabilizare în zbor (MCAS) menit să împiedice intrarea avionului în picaj.


Pub