(foto) Brioșe, porumbei din aluat, cornulețe cu magiun, dragoste și căldură. Cum a decurs atelierul culinar caritabil „Gustul fericirii în gesturi mici” de la UTM

culinar3

Brioșe, porumbei din aluat, cornulețe cu magiun, un faimos decor de turtă dulce și muuuultă dorință de a oferi un prilej de fericire, dragoste și căldură unor copii la fel de dulci – acestea au fost ingredientele atelierului culinar caritabil „Gustul fericirii în gesturi mici”, organizat astăzi, 11 ianuarie 2020 la Facultatea Tehnologia Alimentelor a Universității Tehnice a Moldovei.

Protagoniștii evenimentului au fost 19 copii – discipoli ai școlii-internat pentru copii hipoacuzici din satul Hârbovăț, raionul Călărași, care, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, au beneficiat de acest cadou în formă de excursie la Chișinău, oferit de administrația Universității Tehnice a Moldovei și Ministerul Afacerilor Interne.

La UTM picii au vizitat Facultatea Tehnologia Alimentelor unde, alături de profesorii Departamentului Alimentație și Nutriție, au participat la patru ateliere super-interesante și delicioase, în cadrul cărora au învățat să prepare brioșe în foi cu zmeură, porumbei din aluat dospit, cornulețe fragede cu zahăr farin și magiun, da și decoruri de turtă dulce. Entuziasmul lor a fost apreciat de către decanul FTA – conf. univ. Vladislav Reșitca, șefa DAN – conf. univ. dr. Aurica Chirsanova, șefa Direcției Doctorat și Postdoctorat – conf. univ. dr. Rodica Siminiuc, mai mulți profesori ai UTM și reprezentantul partenerului evenimentului – secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Mariana Grama, care i-au felicitat și i-au bucurat cu diverse cadouri.

În a doua jumătate a zilei micii oaspeți de la Hârbovăț, Călărași, au avut și o întâlnire cu ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, și au vizitat Centrul Național de Coordonare Integrată a Acțiunilor de Ordine Publică, nu înainte, însă, de a da o mână „caldă” cu roboțeii creați și dezvoltați la FCIM – Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică din cadrul UTM.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente