/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Mesajul ambasadorului UE la Chișinău, în contextul reținerii procurorului Viorel Morari

missing
11 ianuarie 2020, ora 20:51

Uniunea Europeană urmărește cu mare atenție modul în care au loc procesele penale în R. Moldova în ultimele luni, a scris pe Facebook ambasadorul UE la Chișinău Peter Michalko, după ce ieri a fost reținut șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

În ultimele luni, procurorii anticorupție au făcut mai mulți pași importanți în cele mai răsunătoare investigații penale. Moldova are nevoie de polițiști, procurori și judecători hotărâți și independenți, care să furnizeze rezultate reale în lupta împotriva corupției. Poporul moldovenesc merită să trăiască liber de corupție, protejat de instituții în care să poată avea încredere”, se spune în mesajul lui Peter Michalko.

Postarea diplomatului a fost apreciată pe Facebook de mai mulți deputați ai Blocului ACUM, dar și de premierul  Ion Chicu.

Și directoarea Programului Justiție și Drepturile Omului la Centrul de Resurse Juridice din Moldova, Nadejda Hriptievschi, a comentat la postarea ambasadorului că este un mesaj foarte bun transmis procurorilor.

Amintim că Viorel Morari a fost reținut ieri pentru 72 de or, fiind bănuit într-un dosar penal inițiat pentru fals în acte și abuz în serviciu. Acesta ar fi primit, în martie 2017, o plângere de la Vladimir Plahotniuc pe numele lui Veaceslav Platon pe care a înregistrat-o contrar cerinţelor legale, pornind un proces penal şi ulterior un dosar penal şi falsificând în cauza penală mai multe acte procesuale.

Viorel Morari este acuzat că l-a protejat pe Plahotniuc în frauda bancară. Nu cooperează cu ancheta și ar fi amenințat procurorul de caz

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram