/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Un deputat va ieși mâine la protest împreună cu locuitorii satului Costești. Cer dreptate în cazul omorului lui Dumitru Jomir

missing
12 ianuarie 2020, ora 08:30

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Petru Frunze, a trimis o interpelare către Inspectoratul de Poliție Ialoveni în care a cerut să fie inițiată o anchetă de serviciu privind situația infracțională din satul Costești. Solicitarea a fost făcută după ce a fost bătut cu bestialitate, în noaptea de Reveion, un tânăr de 20 de ani, care a decedat mai apoi la spital.

Locuitorii consideră că crima comisă în noaptea de revelion, este o consecință că unii colaboratori de poliție asigură protecție unor indivizi, care la randul lor oferă recompensă din activitatea infracțională. Din cauza protecției, sunt încurajați și au ajuns să omoare oameni.

Este evident că pe cazul de omor organele de drept vor acorda o atenție deosebită și sperăm să fie făcută dreptate. Noi trebuie să înțelegem dacă a fost încurajată situația infracțională din satul Costești. Ancheta de serviciu asupra acțiunilor coloboratorilor de poliție trebuie să fie pe o perioada de cel puțin 2 ani”, a scris deputatul pe Facebook.

Petru Frunze anunță că va ieși mâine la protest, la sediul Inspectoratului de Poliție Ialoveni și la Procuratură, împreună cu locuitorii satului Costești, pentru a cere să fie făcută dreptate în cazul omorului lui Dumitru Jomir.

„Mă voi alătura locuitorilor satului Costești, voi protesta în rând cu ei, nu trebuie să mai toleram abuzuri din partea celor care sunt obligați să asigure securitatea cetățenilor, în consecință să moară oameni. Cea mai mare greșeală pe care o face MAI, din cauza insuficientei de colaboratori, lasă în sistem mulți polițiști acuzați în dosare penale de corupție. O parte din ei sunt mai criminali decât infractorii, comit omoruri, violuri, tortureaza cetățenii pentru a recunoaște comiterea infracțiunilor ca ulterior să-i santajeze de bani, protejează vânzarea substantelor narcotice, fabrică dosare penale pentru a distruge vieți omenești, santajeaza agenții economici. Ieșim la protest să fim alături de o comunitate care nu mai poate tolera acest dezmăț”, a adăugat deputatul.

Dumitru Jomir a fost ieri înmormântat. Vedeți mai jos ce povestesc rudele băiatului ucis în bătaie.

/VIDEO/ Corpul neînsuflețit al lui Dumitru Jomir a fost adus azi acasă. Rudele acestuia sunt sfâșiate de durere

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram