/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

O instituție publică va fi lichidată! Ce se va întâmpla cu angajații

missing
12 ianuarie 2020, ora 09:04

Centrul de Implementare a Reformelor, instituit de Guvern în 2017 pentru a se ocupa de reforma administrației publice, va fi lichidat. Cu o astfel de propunere a venit Cancelaria de Stat, după ce a fost prezentat raportul de activitate al instituției pentru perioada 2017-2019 și Consiliul de administrare al Centrului a decis dizolvarea structurii.

Potrivit unei hotărâri propuse pentru dezbateri publice, toate bunurile instituției urmează a fi transmise transmiterea în gestiunea Cancelaria de Stat, iar personalul Centrului va fi disponibilizat.

Autorii proiectului precizează că majoritatea angajaților aveau contracte de muncă a încheiate pe perioadă determinată, până la 31 decembrie 2019.

Amintim că activitatea Centrului de Implementare a Reformelor a provocat discuții în Guvern încă în luna iunie. Fosta prim-ministră Maia Sandu s-a arătat indignată de faptul că instituția activează în continuare, în condițiile în care fosta guvernare a anunțat că procesul de reformare a administrației publice s-a încheiat.

Maia Sandu l-a criticat și pe fostul director al Centrului, Iurie Ciocan, care ridica lunar un salariu de 70 de mii de lei, în timp ce angajații altor instituții publice au salarii mizere.

Maia Sandu a cerut să fie inițiată o anchetă de serviciu la Centrul de Implementare a Reformelor, pentru că ar fi fost comise mai multe abuzuri în activitatea instituției și a lăsat să se înțeleagă faptul că vrea demisia lui Iurie Ciocan.

L-a scurt timp, funcționarul a demisionat, motivând că în momentul în care nu există înțelegere cu prim-ministrul nu poate fi nicio activitate. 

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram