/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO/ Focuri de armă, la Criuleni: Un bărbat și-a împușcat aseară doi amici și pe soția unuia dintre ei

12 ianuarie 2020, ora 09:12

O ceartă la beție s-a finalizat aseară cu trei persoane rănite de o armă de foc. Totul s-a întâmplat către ora 20:30, în satul Mălăești Vechi din Criuleni, în gospodăria unui bărbat de 62 de ani. 

Potrivit Poliției, stăpânul casei a bătut alcool cu încă doi amici. La un moment dat între ei s-a iscat o ceară și acesta a scos din safeu o armă de model „Baikal 442” și a tras în oaspeții săi. Pe unul dintre amici l-a rănit în abdomen și în picior, iar pe altul l-a împușcat de trei ori în abdomen.

La scurt timp acasă aici a venit și soția unuia dintre bărbații răniți, în care agresorul a mai tras o dată și a rănit-o la picior, potrivit polițiștilor.

Femeia rănită împreună cu unul dintre amicii stăpânului casei au reușit să fugă, iar soțul ei a rămas într-o vagonetă din ograda agresorului.

Poliția a fost alertată de către soția celuilalt bărbat. Când au ajuns la fața locului, bărbatul a tras de trei ori și în direcția polițiștilor.

„În scopul imobilizării acestuia, polițiștii au efectuat trei împușcături de avertisment în plan vertical cu ulterioara imobilizare și reținere a acestuia”, se menționează într-un comunicat al Poliției. 

Cei doi bărbați au fost transportați la Spitalul de Urgență din mun. Chișinău, ambii  fiind internați în stare gravă.

„În urma cercetării, în gospodăria suspectului polițiștii au depistat și ridicat o armă cu țeavă listă calibru 16mm, deținută ilegal, o grenadă de model F-1 dezasamblată (cu focosul scos), două încărcătoare pentru pistolul de model”Baikai 442″ dintre care unul cu cinci cartușe încărcat și 142 cartușe în suportul de plastic și două arme cu aer comprimat”, spun reprezentanții Poliției.

Bărbatul care a tras din armă este acum cercetat pentru tentativă de omor, ameninţarea sau violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească, purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea ilegală a armelor şi a muniţiilor sau sustragerea lor) și luare de ostatici. 

Foto: IGP

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram