/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Foștii judecători și procurori care vor să devină avocați vor trebui să achite 100 de mii de lei pentru licență

missing
12 ianuarie 2020, ora 10:03

Foștii procurori și judecători care vor să devină avocați vor trebui să achite suma de 100 de mii de lei pentru a obține licența ce le va permite să activeze în calitate de apărători în instanțe. Decizia a fost luată de membrii Uniunii Avocaților din Republica Moldova pe 13 decembrie 2019 și a intrat în vigoare pe 1 ianuarie 2020. 

Potrivit Legii cu privire la avocatură, procurorii și judecătorii care au o vechime în muncă de cel puțin zece ani, timp de jumătate de an de la plecarea din aceste funcții pot solicita licență de avocat și nu vor trebui să facă stagiul profesional. Prevederile se referă și la persoanele cu titlu de doctor.

Potrivit datelor Uniunii Avocaților din Republica Moldova, în anul 2019 aproximativ două mii de persoane au avut dreptul să exercite profesia de avocat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram