/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Procurorii au făcut încă o vizită acasă la ex-magistratul Oleg Sternioală, însă nici de această dată nu au fost lăsați să intre

missing
12 ianuarie 2020, ora 11:19

Oamenii legii au mai făcut o tentativă de a evalua casa fostului vicepreședinte al Curții Supreme de Justiție (CSJ) Oleg Sternioală, dar și aceasta s-a soldat cu insucces. Ieri-dimineață, Roman Statnîi, procurorul care instrumentează dosarul lui Ole Sternioală, însoțit de câțiva experți, au mers acasă la fostul magistrat pentru a supune evaluării imobilul acestuia, dar fostul vicepreședinte al CSJ, însoțit de avocatul său, nu le-a permis să intre, scrie Anticoruptie.md.

Video: Anticoruptie.md

Cu o zi înainte (vineri, 10 ianuarie), procurorii au venit acasă la fostul magistrat cu același scop, dar acesta de asemenea nu i-a lăsat să intre, apoi a fugit de acasă.

Oleg Sternioală este cercetat penal pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari. Acesta a fost reținut pe 4 noiembrie 2019 pentru 72 de ore, dar ulterior a fost eliberat, după ce instanța de judecată a respins demersul procurorilor care au cerut plasare acestuia în arest preventiv.

Dosarul a fost pornit după ce procurorii au stabilit că Sternioală  a raportat venituri oficiale în valoare de 7 milioane de lei, dar, concomitent, a achiziționat mai multe bunuri de lux, valoarea estimativă a cărora depășește suma de 13,8 milioane de lei.

Oleg Sternioală a demisionat din funcția de judecător la finele anului 2019.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram