„Dimineața nu a fost bună, dar a adus adevărul”. Vladimir Zelenski cere Iranului să-și recunoască vinovăția pe deplin

La scurt timp după ce administrația de la Teheran a recunoscut că zborul PS 752 al companiei Ukrainian International Airlines a fost doborât din cauza unei erori umane, președintele ucrainean Vladimir Zelenski a venit cu o reacție, în care a cerut Iranului recunoașterea deplină a vinovăției.

Foto: AFP

Într-o adresare oficială, Vladimir Zelenski a apreciat faptul că autoritățile din Iran au recunoscut că au doborât avionul cu 176 de pasageri la bord. „Dimineața nu a fost una bună, dar a adus adevărul, se arată în mesajul oficialului. „Chiar înainte de încheierea misiunii Comisiei Internaționale de anchetă, Iranul a pledat vinovat de prăbușirea avionului ucrainean”.

În continuare, Zelenski a declarat că Ucraina insistă „pe admiterea deplină a vinovăției. Ne așteptăm ca să ne asigurea cu disponibilitatea sa pentru o investigație completă și deschisă, aducerea celor responsabili în justiție, repatrierea cadavrelor celor morți, plata despăgubirilor și cu scuze oficiale pe canale diplomatice.”

De asemenea, oficialul și-a exprimat speranța că ancheta va continua fără întârzieri artificiale și obstacole. „Cei 45 de profesioniști au nevoie de acces complet și de implicare pentru a stabili dreptatea”.

Reacția lui Volodimir Zelenski / Sursa:Facebook

În această dimineață, la trei zile de la tragedia aviatică din apropiere de Teheran, înalții oficiali ai Iranului au recunoscut că zborul PS 752 al companiei Ukrainian International Airlines a fost doborât în mod neintenționat de o rachetă.

Amintim că avionul ucrainean s-a prăbușit în dimineața zilei de miercuri, 8 ianuarie, în apropiere de Teheran. În această tragedie aviatică și-au pierdut viața 176 de persoane din șapte țări ale lumii.


Pub