(foto) Tânărul din Costești ucis în bătaie în noaptea de Revelion, a fost petrecut pe ultimul drum

Dumitru Jomir, tânărul din Costești care a fost bătut până la moarte în noaptea de Revelion, fost condus astăzi, 11 ianuarie 2020, pe ultimul drum. La înmormântarea sa au venit să-și ia rămas bun sute de oameni, scrie Ziarul de Gardă.

Foto: Ziarul de Gardă

Corpul neînsuflețit al lui Dumitru a fost transmis rudelor abia joi, pe 9 ianuarie, la 4 zile după ce acesta s-a stins la spital, unde a fost internat cinci zile, în comă.

Dumitru Jomir, petrecut pe ultimul drum / Sursa:Ziarul de Gardă

Cei doi tineri, bănuiți că l-au bătut pe Dumitru Jomir în noaptea de Revelion, vor fi deferiți justiției, a dat asigurări Ministrul de Interne pavel Voicu, care a spus că crima putea fi evitată dacă cei peste 15 martori care priveau cum victima este snopită în bătaie ar fi intervenit și i-ar fi oprit pe agresori.

Dumitru Jomir petrecut pe ultimul drum / Sursa:Ziarul de Gardă

Unul dintre cei doi tineri a fost reținut de oamenii legii, iar al doilea, fiind minor, a fost readus în izolator vineri, 10 ianuarie, după ce inițial a fost eliberat dat fiind faptul că acesta nu a împlinit vârsta de răspundere penală. Acesta a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Procurorii îl învinuiesc de vătămare intenționată gravă a sănătății, care a dus la decesul victimei, precum și pentru huliganism.

Dumitru Jomir petrecut pe ultimul drum / Sursa:Ziarul de Gardă

Astfel, pentru omor, dacă-i va fi dovedită vinovăția în fața judecătorilor, minorul riscă pedeapsa cu închisoarea pentru un termen între 12 și 15 ani, iar pentru huliganism comis de două persoane, poate fi pedepsit suplimentar cu amendă între 37.500 lei și 67.500 lei sau închisoare de până la 5 ani.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Procuraturii Generale, Emil Gaitur, în cazul tânărului de 21 de ani, procurorii au decis recalificarea învinuirii. Acesta riscă pedeapsa cu închisoarea pentru un termen între 12 și 15 ani pentru vătămare intenționată gravă a sănătății, care a provocat decesul victimei, iar pentru huliganism agravat– între 3 și 7 ani.

Amintim că Dumitru Jomir a fost bătut cu o cruzime ieșită din comun în seara de Revelion, de niște consăteni. Făptașii au fost reținuți de poliție, iar unul dintre ei, fiind minor, a fost eliberat și va fi cercetat în libertate.


Pub