Chiar și Joker crede în încălzirea globală. Actorul Joaquin Phoenix a fost arestat la un protest pe tema schimbărilor climatice

Actorul american Joaquin Phoenix, recompensat recent cu „Globul de Aur” pentru rolul său din „Joker”, a fost arestat ieri, la Washington, după ce a participat la un protest în fața Capitoliului, pe tema schimbărilor climatice, informează CNN, citatd e Digi24.

Foto: Joshua Roberts/REUTERS

Pe lângă Phoenix, poliția l-a mai arestat și pe actorul Martin Sheen, cunoscut în special pentru rolurile sale din filmul „Apocalypse now” sau serialul „The West Wing”. În total, poliția a arestat 147 de protestatari.

Protestul a făcut parte dintr-o serie de manifestații, intitulate „Fire Drill Fridays”, organizate săptămânal de actrița și activista Jane Fonda.

Joaquin Phoenix a ținut, cu ocazia acestui protest, un discurs în care i-a condamnat pe reprezentanții industriei cărnii și a produselor lactate pentru rolul pe care îl au în schimbările climatice, la nivel global.

Phoenix și Martin Sheen au fost arestați, alături de ceilalți protestatari, de poliția din Washington, sub acuzația de „aglomerare, obstrucționare și incomodare a accesului pe treptele Capitoliului”.

Aceasta este cea de-a 14-a săptămână de proteste împotriva crizei climatice organizate de Jane Fonda în Washington DC, la care au participat aproape toți artiștii americani.

Jane Fonda a fost arestată de mai multe ori pentru implicarea sa în protestele împotriva schimbărilor climatice / Sursa:Getty Images

Protestul din această săptămână s-a concentrat pe bănci și investitorii majori care finanțează extinderea industriei combustibililor fosili.


Pub