Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ambasadorul UE la Chișinău: „Urmărim…

Ambasadorul UE la Chișinău: „Urmărim foarte atent ce se întâmplă cu urmărirea penală în Moldova”

Printr-un mesaj public, Peter Michalko, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, declară, în contextul ultimelor acțiuni inițiate de organele de drept, că instituția pe care o reprezintă urmărește atent ce se întâmplă cu cazurile recente de urmărire penală.

Ambasadorul UE a menționat că poporul R. Moldova merită să trăiască într-un stat fără corupție și cu instituții funcționale, care să le poată proteja drepturile.

„Urmărim foarte atent ce se întâmplă cu urmărirea penală în Moldova. În ultimele luni, procurorii anticorupție au făcut pași importanți în cele mai importante investigații penale. Moldova are nevoie de ofițeri, procurori și judecători hotărâți și independenți, care sunt gata să ofere rezultate reale în lupta împotriva corupției. Oamenii din Moldova merită să trăiască fără corupție, protejați de instituții în care pot avea încredere”, a scris înaltul diplomat pe facebook.

Declarația de astăzi, 11 ianuarie, a ambasadorului UE în R. Moldova vine la o zi de la reținerea lui Viorel Morari, șeful suspendat din funcție al Procuraturii Anticorupție, bănuit de abuz de serviciu şi fals în acte publice.

Peter Michalko este șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova din mai 2017.