Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Economic

11 Ian. 2020 / 14:16

Procuratura vine cu precizări privind investigarea fraudei bancare

Raportul Kroll 2 nu conţine o listă exhaustivă a beneficiarilor finali. Afirmaţia se conţine într-un comunicat al Procuraturii Generale, în care se arată că procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a solicitat informaţii în acest sens de la preşedintele Comisiei de anchetă privind furtul miliardului din Parlament, Alexandr Slusari. Asta deoarece deputatul declara anterior că a văzut lista. Deşi se arată nedumerit de solicitare, Slusari afirmă că luni, la prima oră, va transmite o copie a documentului, relatează Mesager.

În comunicatul emis de Procuratura Generală se precizează că anexele raportului nu conţin un document cu denumirea  „lista beneficiarilor finali” sau un alt document cu o listă exhaustivă a beneficiarilor finali.

În acest sens, procurorul general a expediat în adresa vicepreşedintelui Parlamentului Republicii Moldova, preşedintelui Comisiei de anchetă „Cu privire la elucidarea tuturor circumstanţelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova şi investigării fraudei bancare”, Alexandr Slusari, un demers prin care a solicitat remiterea către Procuratura Generală a listei beneficiarilor finali, existenţa căreia a fost confirmată de unii deputaţi.    

De cealaltă parte, preşedintele Comisiei de anchetă privind frauda bancară, Alexandr Slusari, afirmă că lista ar fi fost remisă anterior Procuraturii.

„Pentru mine situaţia este mai mult decât ridicolă , dat fiind faptul că eu cunosc precis că această listă a persoanelor implicate , conform raportului Kroll 2, furtul miliardului a fost transmisă Procuraturii Generale pe data de 22 martie 2019, în prezenţa angajaţilor Băncii Naţionale, toate documentele au fost transmise către Procuratura Anticorupţie”, a precizat Alexandr Slusari.

Alexandr Slusari susţine că luni va transmite Procuraturii Generale lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare.

Comentarii