Procuratura Generală a venit cu detalii pe cazul reținerii lui Viorel Morari. „Ar fi falsificat mai multe acte procesuale într-o cauză penală deschisă contrar legii”

Viorel-Morari-si-a-dat-demisia-din-functia-de-sef-al-Procuraturii-Anticoruptie-56721-1556783263-15786746194uuh7yw

Procuratura generală vine cu noi detalii despre reținerea șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, care a avut loc ieri. Procurorii au pornit urmărirea penală pentru abuz de serviciu și falsul în acte publice.

Urmărirea penală a fost pornită pe data de 26 decembrie 2019, iar Procurorul General a dispus competenţa exercitării urmăririi penale unui grup de procurori şi ofiţeri de urmărire penală, sub conducerea unui procuror din cadrul Procuraturii Generale.

La 10 ianuarie 2020, Viorel Morari a fost recunoscut în calitate de bănuit, audiat asupra circumstanţelor cauzei şi reţinut în ordinea articolului 166 din Codul de procedură penală pentru 72 de ore. Acum, acesta este deţinut în Izolatorul de urmărire penală din cadrul Direcţiei de poliţie a municipiului Chişinău.

Astăzi, 11 ianuarie 2020, este programată punerea lui Viorel Morari sub învinuire, audierea lui în această calitate procesuală, precum şi soluţionarea chestiunilor privind suspendarea lui din funcţia de procuror şi aplicarea în privinţa lui a măsurii preventive.

În fond, Viorel Morari este bănuit că în martie 2017 a primit de la Vladimir Plahotniuc o plângere pe care a înregistrat-o contrar cerinţelor legale, pornind un proces penal şi ulterior urmărirea penală şi falsificând în cauza penală mai multe acte procesuale. Toate aceste acţiuni au fost făcute din interese personale, precum şi în interesul petiționarului şi a mai multor persoane din anturajul lui, pentru a-i proteja de implicare în calitate de bănuiţi în cauza penală privind frauda bancară – furtul miliardului – şi pentru a obstrucţiona cercetarea rapidă, completă şi obiectivă a acestei cauze penale.

În cadrul urmăririi penale, Viorel Morari nu a recunoscut comiterea infracţiunilor de care este bănuit şi la această etapă nu cooperează cu ancheta. Totodată, numitul a adus în cadrul acţiunilor de urmărire penală ameninţări procurorului de caz, fapte ce urmează a fi examinate în ordinea legală, se scrie în comunicatul emis de PG.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente