image
Sursa foto: shutterstock.com

Dublarea alocaţiilor pentru copiii cu cetăţenie română, inclusiv cei din RM, a fost AMÂNATĂ

Dublarea alocațiilor de stat pentru copii cu cetățenie română a fost amânată. Premierul României, Ludovic Orban, a făcut precizări legate de momentul în care majorarea ar putea fi aplicată.

„Am discutat, poziţia preşedintelui este firească. Intenţia domniei sale este aceea de a promulga legea. Noi suntem puşi într-o situaţie în care şi dacă am vrea nu am putea majora alocaţiile. Cel mai probabil soluţia pe care vom merge este aceea de a proroga termenul de intrare în vigoare a legii până când vom avea posibilitatea de a asigura resurse financiare în bugetul de stat, iar aici ştiţi bine că nu se poate lucrul acesta decât la rectificarea bugetară, adică după data de 1 iulie”, a precizat premierul român Ludovic Orban, după discuţiile purtate cu Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Întrebat ce va face cu privire la legea ce viza majorarea alocațiilor pentru copii, Klaus Iohannis a declarat ieri că în prezent nu are de gând să refuze promulgarea actului normativ şi că termenul pentru promulgare este 18 ianuarie.

În decembrie 2019, Camera Deputaţilor a votat, decizional, iniţiativa legislativă ce prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani, sumă care ajunge la 300 de RON, respectiv la 600 de RON pentru copiii cu handicap.

Potrivit legislației române, alocația de stat pentru copii este acordată de statul român în fiecare lună tuturor copiilor, fără discriminare, ca o formă de ocrotire. Alocația se acordă copiilor până la vârsta de 18 ani, dar dacă la împlinirea acestei vârste ei urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, tinerii primesc în continuare alocația, până la terminarea cursurilor.

Alocaţia de stat se acordă şi copiilor cetăţenilor străini şi ai persoanelor fără cetăţenie, care sunt rezidenţi în România, dacă aceştia locuiesc cu părinţii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: