image
Sursa foto: axanews.ro

Omorul de la Costești: Băiatul de 16 ani a fost arestat pentru 30 zile

Minorul de 16 ani, care l-a snopit în bătaie de Dumitru Jomir a fost plasat în arest preventiv. Astfel, urmare a decesului victimei, procurorii îl învinuiesc pe tânăr de vătămare intenționată gravă a sănătății, care a provocat decesul victimei, precum și de huliganism agravat.

„Instituția Procuraturii informează despre faptul că tânărul care a fost arestat în cazul vătămării intenționate grave a sănătății victimei din Costești-Ialoveni, în dimineața zilei din 1 ianuarie curent, vătămare care a dus la decesul victimei, i-a fost astăzi recalificată învinuirea de către procurori, iar minorului i-a fost fost aplicată măsura de arest preventiv.

Astfel, urmare a decesului victimei, procurorii îl învinuiesc pe tânăr de vătămare intenționată gravă a sănătății, care a provocat decesul victimei, precum și de huliganism agravat. Pentru prima infracțiune, dacă-i va fi dovedită vinovăția în fața judecătorilor, acesta riscă pedeapsa cu închisoarea pentru un termen între 12 și 15 ani, iar pentru a doua, între 3 și 7 ani.

Până la decesul victimei, învinuirea înaintată de procurori prevedea o pedeapsă cu închisoarea de la 10 la 12 ani în cazul primei infracțiuni și în cazul infracțiunii de huliganism comis de o persoană care a mai săvârșit așa fapte, pedeapsa sub formă de amendă între 37.500 lei și 67.500 lei sau închisoare de până la 5 ani.

Astfel, recalificarea învinuirii constituie o acțiune obiectivă, confirmată de probe administrate.

În cazul minorului de 16 ani care este implicat în infracțiune, acesta a avut calitatea de bănuit, până la înaintea învinuirii lui de către procurorii. În acest sens, procurorii au efectuat în ziua de vineri acțiuni de urmărire penală, i-au înaintat învinuirea, iar la prezentarea minorului în fața judecătorului de instrucție – la solicitarea procurorilor – a fost dispusă aplicarea arestului preventiv pentru un termen de 30 de zile.

Procurorii îl învinuiesc pe minor de vătămare intenționată gravă a sănătății, care a dus la decesul victimei, faptă pentru care legea prevede pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de la 12 la 15 ani, precum și de huliganism comis de două persoane, care se pedepsește cu amendă între 37.500 de lei și 67.500 de lei sau închisoare de până la 5 ani.

La această etapă, din fișa medicală a victimei este cunoscut faptul că decesul a survenit contuziei cerebrale grave. Suplimentar, a fost numită o expertiză medico-legală.

Procuratura va reveni cu detalii, cu respectarea prevederilor legale”, se arată scris în comunicatul emis de PG.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: