Iran: Un avion de pe ruta Frankfurt-Teheran s-a întors din drum din motive de precauție

Un avion Lufthansa care zbura pe ruta Frankfurt (Germania) şi Teheran s-a întors din drum joi după o oră de zbor „din precauţie” şi din cauza nesiguranţei în „spaţiul aerian al aeroportului” capitalei iraniene, a anunţat compania germană, citată de AFP.

Foto: https://maniaravings.com/

Aeronava care efectua cursa LH600, plecată în seara zilei de joi din Frankfurt, s-a întors din drum după o oră de zbor, „din pură precauţie”, a indicat pentru agenţia franceză de presă un purtător de cuvânt al companiei.

Acest anunţ intervine la puţin timp după ce premierul canadian Justin Trudeau a afirmat că Boeing 737 care s-a prăbuşit miercuri în apropiere de Teheran fusese doborât de o rachetă iraniană, probabil din eroare, transmite Agerpres.

Aparatul Lufthansa, un Airbus A330, a revenit la Frankfurt în urma unei noi „evaluări a situaţiei în materie de securitate în spaţiul aerian din jurul aeroportului din Teheran”, a precizat compania.

Lufthansa „continuă să evalueze situaţia la faţa locului cu autorităţile naţionale şi internaţionale”, dar zborul Lufthansa pentru Teheran prevăzut pentru vineri este deja „anulat”, a adăugat acelaşi purtător de cuvânt.

Lufthansa renunţase deja în 8 ianuarie, ca şi alte companii aeriene, să survoleze Iranul, la câteva ore după tirurile iraniene împotriva a două baze irakiene în care se află soldaţi americani.

Amintim că zilele trecute un avion ucrainean s-a prăbușit în Teheran. În această tragedie aviatică și-au pierdut viața 176 de persoane din șapte țări ale lumii. Potrivit versiunilor oficiale, avionul ar fi fost doborât de o rachetă iraniană „din greșeală”.


Pub