(video) Premieră: Noul Hongqi H9 – mai tare decât AURUS-ul rusesc şi un concurent pentru S-Class

Premieră în China: a debutat noul sedan premium Hongqi H9, poziţionat drept un concurent puternic pentru trio-ul german Mercedes-Benz S-Class, BMW Seria 7 şi Audi A8.

Aşadar, modelul poate fi numit pe bună dreptate „AURUS-ul” chinez, asta pentru că autorii ideii creării acestuia sunt tot persoane din conducerea statului, iar însăşi producătorul este o companie de stat.

Foto: autoblog.md

Maşina a fost arătată cu mare fast în cadrul unui eveniment grandios în care s-a anunţat despre relansarea în forţă a mărcii. Istoric vorbind, sub numele de marcă Hongqi (în traducere „drapelul roşu”, simbolul comunismului şi revoluţiei), considerat a fi „fiul cel mare” a industriei auto chineze, concernul chinez FAW a produs încă din anul 1959 maşini şi limuzine de lux pentru elita conducătoare a Republicii Populare Chineze, respectiv pentru Partidului Comunist chiar până în zilele noastre, dar în urmă cu patru ani s-a decis transformarea Hongqi într-o marcă premium de masă pentru un public chinez bogat.

În această perioadă, patru noi modele au intrat deja pe piața locală (dintre care trei sunt SUV-uri), astfel încât creșterea vânzărilor a fost de-a dreptul uimitoare: dacă mai puțin de 5.000 de mașini au fost vândute în 2017, atunci în 2019 marca a depăşit bariera de 100.000! Noul an calendaristic a fost marcat de debutul celui mai luxos și scump model civil – sedanul Hongqi H9! Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD


Pub