Alertă de securitate din partea Ambasadei SUA în legătură cu escaladarea tensiunilor în Orientul Mijlociu

Ambasada Statelor Unite ale Americii atenționează cetățenii americani cu riscuri de securitate crescute la nivel mondial, având în vedere tensiunile crescute în Orientul Mijlociu și anunță că departamentul de stat este dispus să ofere consultanță acestora, în caz de necesitate.

Foto: md.usembassy.gov

„Ambasada Statelor Unite ale Americii Chișinău le reamintește cetățenilor din SUA despre nevoia de precauție și conștientizare a securității personale, îndemnându-i să revizuiască procedurile de urgență, așa cum este prezentat în avizul de călătorie al Departamentului de Stat în toată lumea.” se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Ambasada înformează că va continua să examineze situația și va furniza informații suplimentare, după caz și vine cu un șir de recomandări pentru cetățenii americani din întreaga lume:

- Nu ieșiți în evidență;

- Fiți conștienți de mediul în care vă aflați;

- Rămâneți în alertă în locații frecventate de turiști;

- Revizuiți-vă planurile personale de securitate;

- Asigurați-vă că documentele de călătorie sunt valabile și țineți-le la îndemână;

- Dacă vedeți sau auzi focuri de armă, explozii sau alți indicatori de pericol iminent, căutați imediat un adăpost și ieșiți din zonă la prima ocazie sigură.

- Odată ajunși într-o locație sigură, anunțați autoritățile locale, la numărul 112. De asemenea, puteți contacta Ambasada SUA dacă credeți că cetățeni americani au fost răniți sau rămân în pericol imediat.


Pub