Anatol Usatîi, despre majorarea tarifelor la transportul interurban: „Nu avem posibilitatea de a discuta anularea acestui ordin”

Ministrul Economiei și Infrastructurii Anatol Usatîi a declarat că Ministerul nu va anula ordinul prin care vor fi mărite taxele pentru transportul interurban.

Foto: UNIMEDIA

„Comparativ cu țările din vecinătate, nu putem spune că țara noastră este monopolizată. Invers, este una din cele mai liberalizate din regiune și din Europa. Nu avem posibilitatea și dorința de discuta anularea acestui ordin. Acest ordin vine nu doar pentru majorarea tarifelor, dar și tarifele sunt un lucru necesar, deoarece din anul 2013 nu a fost făcut acest lucru. Dar, venim și cu un set de măsuri pentru a elucida problemele care sunt în această sferă”, a declarat Usatîi.

Declarația vine în contextul care ieri, Platforma DA a cerut anularea de urgență a ordinului privind majorarea tarifelor de transport al pasagerilor.

Recent, Guvernul a anunțat majorări la tarifele pentru transportul interurban, care va fi divizat pe categorii de confort. Astfel, pasagerii care vor călători cu un mijloc de transport de categoria II vor scoate din buzunare 60 de bani/km, iar pentru categoria confort vor achita 70 bani/km.


Pub