Directorul adjunct al liceelor „Orizont”, despre solicitarea lui Erdogan: Ne bazăm pe explicațiile Ministerului Educației

Directorul general adjunct al liceelor „Orizont” a oferit o reacție privind recenta declarație a președintelui Turciei Recep Tayyip Erdogan care a spus că și-ar dori transferul liceelor în gestiunea fundației educaționale turce „Maarif”.

Foto: mamaplus.md

„A fost o declarație a domnilor de la Ministerul Educației. Au spus că așa ceva tehnic nu este posibil, nu sunt școli autohtone, nici școli turcești, sunt de un capital străin și juridic nu este posibil. Pentru noi este o informație de încredere, o sursă reală și noi ne bazăm pe aceste explicații”, a declarat pentru UNIMEDIA Umit Oz, directorul adjunct al liceelor „Orizont”.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării Corneliu Popovici s-a arătat convins că acest „transfer” nu este posibil, întrucât rețeaua de licee „Orizont” este o organizație privată. „Noi nu putem avea vreo influență asupra statutului de proprietate. Proprietarii majoritari sunt în afara țării noastre.”

„Turcia se așteaptă ca Republica Moldova să extindă cooperarea cu țara noastră prin transferul școlilor conduse de Organizația Teroristă Fetullah (FETO) - gruparea din spatele loviturii de stat în Turcia înăbușite în luna iulie, 2016 - către o organizație „responsabilă”, se arată în comunicatul emis Președinția Turciei, emis după întrevederea cu Igor Dodon.


Pub