Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Procuratura Generală cere de la…

Procuratura Generală cere de la Alexandru Slusari lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare

Procuratura Generală cere de la vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare.

Totodată, PG insistă că anexele ridicate ale raportului nu conţin un document cu denumirea „lista beneficiarilor finali” sau un alt document cu o listă exhaustivă a beneficiarilor finali.

Anterior, Stoianoglo a declarat că raportul Kroll 2 nu conţine lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare.

Pe 7 ianuarie, Alexandru Slusari, a anunțat că s-a întâlnit cu procurorul Alexandr Stoianoglo. Potrivit acestuia, cei doi au discutat investigarea fraudei bancare.

Procurorul General s-a aratat dispus să colaboreze cu Parlamentul cu o sîngură condiție. Să nu fie atras în jocurile politice. Din partea fracțiunii Platforma DA l-am asigurat că noi suntem cei, care din 2015 luptăm pentru depolitizarea justiției, în condițiile în care ultimii 4 ani mai mulți activiști ai Platformei au suferit enorm de la organele de drept capturate de un sîngur clan politic. Pentru noi acum este imperios necesar ca Procuror General să fie o figură echidistantă și neinfluențată politic, a susținut atunci Slusari.

Slusari a susținut atunci că procurorul general așa și nu a făcut cunoștință cu anexele la raportul Kroll 2, care conțin nume ale beneficiarilor finali.