O nouă viață pentru Alexei Cotoman
Social 10 ianuarie 2020, 20:19 | 2734

La un an si jumatate de la tragicul accident rutier de langa orasul rusesc Kaluga, unde au murit sapte cetateni ai Republicii Moldova, unii dintre supravietuitori se chinuie si astazi, incercand sa revina la o viata normala. Este si cazul lui Alexei Cotoman din satul Ermoclia, raionul Stefan Voda, care abia se misca. Familia lui a cheltuit pana acum o groaza de bani pentru tratamente, dar o noua interventie este inevitabila.

Ziua de 4 august 2018 urma să fie una fericită pentru Lidia Cotoman. Soțul ei venea acasă din Rusia... Dar un apel telefonic primit în acea dimineață avea să-i schimbe viața pentru totdeauna.

Alexei a stat internat o lună în secția de reanimare, într-un spital din Kaluga. Avea ambele picioare fracturate. Coastele rupte îi pătrunseseră în plămâni. Astăzi, bărbatul merge cu greu, în cârje.

Totuși, până a ajunge la o viață normală, calea e una lungă și... costisitoare. Bărbatul nu poate vorbi și necesită o intervenție chirurgicală.

Lidia a renunțat la serviciu pentru a-și putea îngriji soțul. Până acum, familia lui Alexei a supraviețuit din donațiile oamenilor cu inimă mare, pentru că ajutorul de la stat nu le acoperă nici măcar câteva zile de tratament.

Lidia știe ce-și dorește, până la lacrimi, soțul ei...

Bărbatul ar putea duce o viață normală: să mănânce și să vorbească. Cei care doresc să se implice în acest caz, o pot face la detaliile afișate pe ecran.

Tragedia s-a produs pe data de 4 august, pe o șosea din Rusia. În accidentul rutier au fost implicate trei unități de transport, inclusiv un microbuz cu numere de înmatriculare ale Republicii Moldova. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie