17:53:04 29.03.2024
Stiri

Versiunea ministrului de Interne despre OMORUL din Costești: Toate loviturile FATALE ar fi aparținut tânărului de 21 de ani, cercetat penal în șase dosare până acum și în 16 cazuri de contravenție. Agresorii își recunosc vina

Social 10.01.2020 10:48 Vizualizări2260 Autor: Ziarul National
Versiunea ministrului de Interne despre OMORUL din Costești: Toate loviturile FATALE ar fi aparținut tânărului de 21 de ani, cercetat penal în șase dosare până acum și în 16 cazuri de contravenție. Agresorii își recunosc vina


Cei doi agresori ai lui Dumitru Jomir, tânărul de 21 de ani din satul Costești, raionul Ialoveni, desfigurat în bătaie în noaptea de Revelion și decedat câteva zile mai târziu la spital, își recunosc vina și vor răspunde în fața justiției.

Este vorba de un minor de 16 ani, cercetat în stare de libertate, și un ins de 21 de ani, client mai vechi al Poliției, susține ministrul de Interne, Pavel Voicu.

Ministrul a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că Poliția a identificat participanții la bătaia din noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie, a interogat 20 de martori, a analizat imaginile video de la fața locului și a stabilit că numai două persoane l-ar fi lovit pe Dumitru, nu trei așa cum afirmă rudele victimei.

CITIȚI și Noi DETALII despre UCIDEREA tânărului de la Costești. A fost și a treia persoană, care i-a aplicat lovituri lui Dumitru. Acesta a zăcut mai bine de o oră într-un garaj, iar ulterior „plimbat” pe la INN. Agresorii și-au făcut și selfie

Loviturile fatale ar fi venit din partea tânărului de 21 de ani, aflat acum în arest.

Potrivit lui Pavel Voicu, victima a mers în ospeție pentru a sărbători alături de 15 prieteni Revelionul. Unul dintre participanții la petrecere l-ar fi telefonat pe unul dintre agresori și l-a invitat să servească o cupă de șampanie. Ajunși acolo, petrecăreții ar fi servit o sticlă de coniac în curte, moment în care ar fi apărut niște conflicte între ei.

„Minorul a fost primul care a lovit. Apoi a intervenit cel de 21 de ani, care a lovit victima cu pumnii în cap, apoi a rupt o scândură din gard cu care a lovit în continuare, iar la final - cu picioarele în cap”, a spus ministrul de Interne, precizând că toți prietenii victimei stăteau și urmăreau bătaia fără să intervină și abia când au văzut-o jos s-au apropiat.

De asemenea, ministrul a negat faptul că Poliția ar încerca să mușamalizeze acest caz, afirmând că oamenii legii au fost în noaptea bătăii la Costești, după ce au fost alertați la ora 1.50 de către operatorii de la Serviciul 112. Când au ajuns la fața locului la aproape o oră după apelul de la 112, tânărul bătut nu mai era, dar polițiștii au stat de vorbă cu patru martori atunci.

Voicu a mai adăugat că agresorul în vârstă de 21 de ani se află în vizorul oamenilor legii din anul 2016, iar de atunci a fost cercetat în cadrul a șase dosare penale - cinci pentru furt și unul pentru tâlhărie. Totodată, acesta a fost vizat în 16 cazuri de contravenție, a fost condamnat la muncă neremunerată în folosul comunității și a stat 31 de zile în arest.

Amintim că rudele lui Dumitru acuză faptul că ambulanța a ajuns târziu la fața locului, „după mai bine de o oră” de la primul apel, fiindcă angajații de la Serviciul 112 nu ar fi luat inițial în serios acest caz. Până să fie preluat de ambulanță, tânărul a fost plasat într-un garaj, la podea.

Citește și: VIDEO + 18 // Un tânăr din Costești a fost DESFIGURAT în noaptea de Revelion. Băiatul se zbate între viață și moarte, iar unul dintre AGRESORI a fost eliberat

Preluat de ambulanță și aflat într-o stare extrem de gravă, Dumitru a fost dus la cea mai apropiată instituție medicală de profil din Chișinău – Institutul de Neurologie și Neurochirurgie. Acolo, tânărul nu a primit asistență medicală. După refuzul de a-l interna, ambulanța l-a transportat pe Dumitru la Spitalul de Urgență.

Responsabilii de la Serviciul 112 au făcut publice ieri mai multe înregsitrări audio, afirmând că, pe 1 ianuarie curent, în intervalul de timp 1.00 - 2.30, operatorii au recepționat în total șase apeluri de la trei persoane cu referință la acest caz, iar primul, efectuat la 1.44, nu anunța un caz de violență, ci faptul că un tânăr a căzut și și-a pierdut cunoștința. Ambulanța a ajuns la fața locului la ora 2.18.

Dumitru Jomir va fi înmormântat sâmbătă, la ora 10:00, în satul Costești.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md