08:11:12 20.04.2024
Stiri

Președintele și premierul au CONVENIT că ALEGERILE ANTICIPATE reprezintă cea mai bună soluție pentru România

Știri 10.01.2020 16:29 Vizualizări1702 Autor: Ziarul National
Președintele și premierul au CONVENIT că ALEGERILE ANTICIPATE reprezintă cea mai bună soluție pentru România mediafax.ro


Premierul Ludovic Orban a declarat, după discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis, că au decis că organizarea alegerilor anticipate este cea mai bună soluţie pentru România.

„Cel mai bine pentru România este să organizăm alegeri anticipate. Românii au arătat clar la referendum, la alegerile pentru PE, la alegerile prezidenţiale, că nu mai vor PSD la putere. La ora actuală Parlamentul este dominat de PSD şi acţionează ca o frână în calea demersurilor preşedintelui şi ale Guvernului pentru a pune în practcă voinţa oamenilor. E absolut necesar ca puterea să revină la popor şi cetăţenii să îşi aleagă reprezentanţii, astfel încât să existe în Parlament o oglindă fidelă a opţiunilor actuale ale cetăţenilor români care să ducă România într-o poziţie bună”, a spus Ludovic Orban, după discuţiile purtate cu Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, transmite gandul.info.

Întrebat dacă îşi va da demisia, premierul a susţinut că vor fi aplicate cele mai bune soluţii pentru declanşarea alegerilor.

„Nu o să vă dezvălui strategia pe care am gândit-o. Cert este că am convenit împreună că asta este cea mai bună soluţie pentru România. Cu siguranţă vom găsi cele mai bune soluţii pentru a determina declanşarea procedurii de anticipate. Vom aplica cele mai bune soluţii, astfel încât să atingem obiectivul de a reda puterea în mâna oamenilor”, a subliniat Orban.

Şeful Executivului precizează că a stabilit cu preşedintele României ca alegerile anticipate să aibă loc odată cu alegerile locale, dacă va fi posibilă procedura de declanşare a acestora.

„Am discutat, ar fi util şi bine să fie simultan cu localele, în cazul în care vom reuşi să derulăm procedura necesară până la locale. Oricum, la o dată apropiată de locale, dacă nu va fi posibil la locale”, a mai spus Orban.

Şeful statului a anunţat, joi, la Palatul Cotroceni, că va discuta cu premierul despre posibilitatea declanşării alegerilor anticipate. Kalus Iohannis a fost întrebat joi dacă i-ar cere demisia lui Ludovic Orban şi dacă acesta ar accepta, în vederea declanşării alegerilor anticipate.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, la Buzău, că este normal ca preşedintele Klaus Iohannis să îşi dorească anticipate „ca să poată schimba acest guvern dezastruos”.

Şi Călin Popescu Tăriceanu consideră că o demisie a premierului pentru declanşarea alegerilor anticipate ar fi un gest "egoist", mai ales în condiţiile unei crize internaţionale generate de conflictul din Orientul Mijlociu. Liderul ALDE a mai spus că acest gest ar desconsidera Parlamentul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md