Stoianoglo: Morari este cercetat penal pentru abuz în serviciu și fals în acte în dosarul cu privire la furtul miliardului

by D M
Distribuiti mai departe...

Viorel Morari, șeful Procuraturii Anticorupție, a fost reținut de colegii săi fiind cercetat penal pentru „abuz în serviciu” și „fals în acte” în dosarul cu privire la furtul miliardului. Cel puțin așa a declarat pentru Deschide.MD procurorul general, Alexandr Stoianoglo.

Stoianoglo a declarat pentru Deschide.MD că procesul penal în care este vizat Viorel Morari a fost pornit în data de 26 decembrie 2019, la solicitarea sa, iar astăzi procurorul care se ocupă de caz i-a înaintat învinuirea

„Am dispus în data de 26 decembrie să fie pornit un proces penal în acest caz. Acesta este cercetat penal pentru abuz în serviciu și fals în acte în dosarul cu privire la furtul miliardului”, ne-a spus Stoianoglo.

Procurorul General a mai precizat că în prezent Viorel Morari a fost reținut pentru 72 de ore și plasat în Izolatorul de Detenție Provizorie a Direcției de Poliție a municipiului Chișinău.

Stoianoglo l-a suspendat pe Morari la începutul lunii decembrie motivând demersul prin anumite ilegalități admise la elaborarea actelor administrative. Ulterior Procurorul general a dispus un control la PA. Decizia de a face verificări a survenit în urma anunțului lui Viorel Morari că a decis reluarea anchetei în privința finanțării din Rusia a Partidului Socialiștilor, despre care președintele Igor Dodon i-a vorbit fostului lider democrat Vlad Plahotniuc la o întâlnire filmată cu camera ascunsă în luna iunie.

Într-un interviu acordat în luna decembrie pentru DW, Morari l-a criticat dur pe noul procuror general și și-a anticipat reținerea. Morari spunea atunci că acțiunile procurorului Stoianoglo împotriva sa ar avea la bază decizia sa de a reporni investigațiile în dosarul vizând finanțarea din Rusia a PSRM (controlat de președintele pro-rus Igor Dodon), dar și o investigație nouă care vizează deputați din actualul Parlament, despre care a evitat să ofere detalii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...