Meteorologii anunță temperaturi de până la 9 grade Celsius la sfârșitul săptămânii

Thermometer Sun high Degres. Hot summer day. High Summer temperatures
Foto: informatiairl.com

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, temperaturile diurne în acest weekend vor atinge valori de până la 9 grade Celsius, iar noaptea meteorologii prognozează -4 grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, în zilele de sâmbătă şi duminică, 11 și 12 ianuarie, în medie pe ţară se aşteaptă valori termice încadrate între 4 și 9 grade Celsius. Noaptea, mercurul termometrelor va coborî până la -4 grade, mai frig fiind în mod obișnuit în regiunea de nord. Tot la nord, în perioada de referinţă, sunt posibile ninsori slabe sau lapoviţă.

Aceeaşi tendinţă meteo se va menține şi la începutul săptămânii următoare, luni, 13 ianuarie, fiind prognozate 3-8 grade ziua şi între 0 și -5 grade noaptea.

Până pe 17 ianuarie rămâne în vigoare avertizarea hidrologică referitoare la pericolul ce îl prezintă formaţiunile de gheaţă, create în bazinele acvatice, în urma gerului nocturn.

Gheața este subțire, ieșirea pe ea prezintă pericol, salvatorii reiterând avertismentul adresat populaţiei, în special părinţilor cu copii minori, care sunt atenţionaţi să dea dovadă de prudenţă în preajma surselor acvatice.

Reporter stagiar: Petru Beșleaga

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente