Un grup de lucru pentru prevenirea și combaterea corupției, instituit la Primăria Chișinău

Irina Odobescu
10/01/2020
chisinau.md

În cadrul primăriei Chișinău a fost creat un nou grup de lucru care va coordona acțiunile de prevenire și combatere a fenomenului de corupție în cadrul subdiviziunilor municipale. Grupul de lucru este creat din reprezentanții instituțiilor administrației publice centrale și locale, precum și sectorul asociativ, se arată într-un comunicat al instituției, emis vineri.

„Studiile arată că Primăria Chișinău este una dintre cele mai corupte instituții de stat. Obiectivul nostru este să diminuăm la maxim acest flagel prin digitalizarea serviciilor oferite cetățenilor. Acest lucru va reduce birocrația și corupția din administrația publică locală. Ne dorim ca primăria să devină o fabrică de servicii calitative și o instituție transparentă”, a menționat Ion Ceban, edilul Capitalei.

Noua structură își propune să semneze un Acord de parteneriat dintre Primăria Chișinău și Centrul Național Anticorupție(CNA) și să modifice cadrul legislativ pe domenii de interes. Grupul de lucru are drept scop crearea unui set de documente, politici și programe ca să ofere soluții de reglementare normativă și, după caz, legislativă, în vederea prevenirii și combaterii fenomenului de corupție la nivelul Primăriei Chișinău.

„Sesizările de la linia națională anticorupție, demersurile și scrisorile oficiale de la CNA țin de plățile neformale din instituții de educație timpurie și licee. Profesorii continuă să mai fie plătiți din fondurile Asociațiilor părintești sub diferite pretexte. Cetățenii ne mai informează și despre taxele percepute de medici în instituțiile medicale”, a punctat Ion Pruteanu, șeful interimar al Direcției generale prevenirea corupției din cadrul CNA.

Irina Odobescu
10/01/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii