/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/FOTO/ Trei asistente medicale din Nordul țării, cercetate pentru vinderea ilegală a substanțelor psihotrope

10 ianuarie 2020, ora 09:37

Trei asistente medicale din Rîșcani, angajate a Centrului de Sănătate raional, sunt cercetate penal pentru comercializarea ilegală a substanțelor psihotrope. Pe caz mai figurează și un alt bărbat de 60 de ani, care nu ar fi angajat medical (cel puțin poliția nu oferă alte informații despre el). 

În cadrul cercetării penale oameni legii au făcut percheziții în birourile suspecților și acasă la aceștia. Polițiștii au găsit rețete cu ștampila medicului de familie, completate pentru procurarea substanțelor psihotrope, pastile clonazepam, diazepam, aprozolan, tramadol, rumorf, fiole de cetriaxon și de morfină.

Totodată, în biroul de serviciu al unei asistente medicale de familie din cadrul Centrului  au fost depistați 200 de lei marcați și certificate cu prescrierea unor medicamente psihotrope.

În prezent, două persoane sunt  în arest, dintre care una la domiciliu, iar alte două persoane sunt cercetate în stare de libertate. 

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele riscă  închisoare de la 3 la 7 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani.

Poliția continuă să cerceteze cazul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram