‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
10 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRomânia va primi un sprijin de 15 milioane de euro de la UE. Cine...

România va primi un sprijin de 15 milioane de euro de la UE. Cine va beneficia de finanțare

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Potrivit șefului ANSVSA, Robert Chioveanu, România va primi un grant de 15,83 milioane de euro de la Comisia Europeana, pentru despăgubirile acordate în contextul pestei porcine africane, informează stiriagricole.ro.

Reprezentanți ai guvernului au avut întâlniri cu oficiali ai Comisiei Europene și cu șefii serviciilor veterinare din statele membre pentru o informare referitor la stadiul evoluției pestei porcine africane în România, dar și un draft la noua strategie cu privire la planul de combatere și control al PPA, a declarat Chioveanu.

„Cel mai important lucru (..) am reușit să publicăm o decizie grant care prevede acordarea a 15,813 milioane de euro pentru România, în 2019, pentru rambursarea a 75% din costurile eligibile alocate pentru despăgubirii în cazul pestei porcine africane, dar și a unei plăți de 50%, respectiv 6 milioane de euro pentru 2018 și 7,5 milioane de euro pentru 2019. Acești bani vor veni însă anul viitor”, a spus șeful ANSVSA.

ANSVSA, depre planul de combatere a pestei porcine

El a precizat că au fost prezentate CE măsurile pe care le are în vedere pentru combaterea PPA, dificultățile cu care se confruntă autoritățile pentru gestionarea eficientă a bolii, dar și faptul că planul actual a fost asumat doar de ANSVSA.

„De acum încolo acest plan trebuie sa fie un plan al României, în care toți factorii decizionali trebuie să fie implicați, respectiv fermierii, industria alimentară, Colegiul Medicilor Veterinari, Ministerul Mediului și Ministerul de Interne trebuie să fie semnatari și cu toții să ne asumăm acest plan ca să reușim să eradicăm această boală. Noua strategie este elaborată cu termene foarte clare, pe termene scurte, medii și lungi”, a adăugat Chioveanu.

Când va fi gata noua strategie de combatere a PPA

Directorul ANSVSA a declarat că noua strategie va fi disponibilă până la sfârșitul lunii ianuarie-începutul lunii februarie, urmând să fie aprobată de Grupul Național de Experti și va putea fi aprobată de MADR în funcție de bugetul existent.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›