image
Sursa foto: cnn.com

Toyota construiește un oraș hi-tech pentru a testa inteligența artificială și roboți

Producătorul auto japonez Toyota a anunțat că intenționează să construiască un „oraș al viitorului” pentru 2.000 de persoane, iar urmează să fie testată inteligența artificială, roboți, iar locuitorii vor folosi doar mașini electrice.

Proiectul ambițios, denumit Woven City, urmează să fie demarat anul viitor la poalele Muntelui Fuji din Japonia, la aproximativ 100 de kilometri de Tokyo, scrie CNN.

Anunțând CEO-ul Toyota, Akio Toyoda, a descris noul oraș ca un „laborator viu” care va permite cercetătorilor, oamenilor de știință și inginerilor să testeze tehnologia emergentă într-un „mediu real”. „Având în vedere că clădirile și vehiculele sunt conectate și comunică între ele prin date și senzori, vom putea testa tehnologia AI, atât în lumea virtuală cât și în cea fizică, maximizându-i potențialul”, a spus el.

„Vrem să transformăm inteligența artificială în inteligență amplificată”. Orașul a fost prezentat drept „pe deplin sustenabil”, iar Toyota a spus că proiectul va fi alimentat cu celule de combustibil cu hidrogen și panouri solare pe acoperiș. De asemenea, aici vor circula doar mașini complet autonome și cu emisii zero, iar pentru livrări și comerț va fi folosită o flotă de autovehicule cunoscute sub numele de Toyota e-Palettes.

În orașul Toyota vor locui la început aproximativ 2.000 de oameni, primii rezidenți vor fi angajații firmei și familiile acestora, precum și pensionarii, comercianții cu amănuntul, cercetătorii și alți parteneri ai proiectului. Proiectul este o colaborare între producătorul auto japonez și firma daneză de arhitectură Bjarke Ingels Group (BIG), care a conceput proiectul principal al orașului. Clădirile din oraș vor fi realizate în principal din lemn și vor fi parțial construite cu ajutorul roboticii, scrie libertatea.ro.

Noutăţile partenerilor

comentarii: