(foto) Cine sunt cei 9 membri ai echipajului de la bordul avionului ucrainean prăbușit în Iran

Toți 9 membri ai echipajului de la bordul Boeing-ului prăbușit la Teheran au decedat, alături de cei 167 de pasageri care zburau spre Kiev, în noaptea de 7 spre 8 ianuarie. Majoritatea dintre ei erau încă tineri, însă aveau deja acumulată experiență în domeniul aviatic.

Foto: facebook/Евгений Терехов

Pozele membrilor echipajului decedat în urma catastrofei aviatice de la Teheran au fost postate de Evghenii Terehov, consilier al ministrului de Interne de la Kiev, pe o rețea de socializare.

Este vorba despre 9 persoane, toate originare din Ucraina: 3 piloți (Alexei, Vladimir, Serghei) și 6 stewardese și stewarzi( Caterina, Igor, Maria, Denis, Valeria și Iulia).

În afară de membrii echipajului, printre cei 167 de pasageri decedați se mai aflau alți doi cetățeni Ucraineni.

În total, 176 de persoane, printre care 15 copii, au decedat în urma tragicului accident aviatic din Teheran.

Membru al echipajului avionului prăbușit la Teheran / Sursa:facebook/Евгений Терехов
Membru al echipajului avionului prăbușit la Teheran / Sursa:facebook/Евгений Терехов
Membru al echipajului avionului prăbușit la Teheran / Sursa:facebook/ Евгений Терехов
Membră a echipajului avionului prăbușit la Teheran / Sursa:facebook/Евгений Терехов
Membră a echipajului avionului prăbușit la Teheran / Sursa:facebook/Евгений Терехов
Membră a echipajului avionului prăbușit la Teheran / Sursa:facebook/Евгений Терехов
Membră a echipajului avionului prăbușit la Teheran / Sursa:facebook/Евгений Терехов
Membru al echipajului avionului prăbușit la Teheran / Sursa:facebook/Евгений Терехов

Avionul care s-a prăbușit în apropiere de aeroportul din Teheran, în noaptea de 7 spre 8 ianuarie, avea la bord 176 de persoane și zbura spre Kiev. Niciuna dintre victime nu a putut fi salvată. Echipajele care au fost trimise la locul tragediei nu au putut interveni, pentru că totul era în flăcări, a declarat Pirhossein Koulivand, șeful serviciului medical de urgență al Iranului.

Agențiile iraniene Fars și ISNA au anunțat că aeronava s-a prăbușit din cauza unor probleme tehnice. Potrivit FlightRadar 24, avionul ar fi fost în serviciu doar trei ani și jumătate.

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a creat o celulă de criză și a solicitat procurorului general inițierea unei anchete penale pe cazul prăbușirii aeronavei.

Anterior, BBC scria că nu este clar dacă prăbușirea avionului are legătură cu evenimentele de peste noapte, când Iranul a ripostat pentru moartea generalului Qasem Soleimani cu rachete balistice trase asupra a două baze militare din Irak, ce găzduiesc militari americani. Ambasada Ucrainei în Iran a exclus, însă, versiunea unui atac cu rachete asupra avionului prăbușit. Ulterior, instuția și-a retras primele declarații, menționând că motivele prăbuşirii nu se cunosc şi că toate comentariile anterioare nu au avut caracter oficial. Totodată, întrebat dacă avionul ar fi putut fi doborât de o rachetă, premierul ucrainean Oleksi Honcearuk s-a arătat prudent faţă de orice speculaţii până când vor fi cunoscute rezultatele anchetei în acest caz.

Potrivit datelor Ministerului de Externe al Ucrainei, victimele decedate erau din următoarele țări: Iran - 82; Canada - 63; Ucraina - 2 + 9 (membri ai echipajului); Suedia - 10; Afganistan - 4; Germania - 3; Regatul Unit - 3 persoane.

Totodată, echipele de salvare iraniene au găsit cutia neagră a avionului Boeing 737, iar purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian al Transporturilor, Qassem Biniaz, a declarat că accidentul aviatic s-ar fi produs din cauza unui incendiu izbucnit la unul dintre motoare.

Acesta este primul accident fatal din istoria companiei Ukraine International Airlines (UIA). Compania a precizat că aeronava trecuse testul tehnic pe data de 6 ianuarie. De asemenea, UIA a promis că va avea loc o anchetă cuprinzătoare, la care vor lua parte compania producătoare, autorităţile ucrainene şi cele iraniene.

În același context, compania a informat că suspendă pe perioadă nedeterminată toate cursele aeriene către Teheran.

Astăzi este zi de doliu în Ucraina, în memoria celor 167 de pasageri decedați în tragicul accident aviatic. Astfel, steagurile vor fi coborâte, iar activitățile de divertisment anulate. Vladimir Zelenski s-a adresat națiunii, menționând că tragedia nu este un subiect pentru hype, like-uri pe rețelele sociale, senzaționalism și teorii ale conspirației.


Pub