Formația rock Metallica donează 750.000 de dolari pompierilor din Australia

Metallica a anunțat că va dona 750.000 de dolari australieni (aproximativ 515.000 dolari americani) serviciului de pompieri voluntari din regiunea New South Wales şi autorităţilor din Victoria, prin intermediul fundației lor caritabile All Within My Hands, informează Rockfm.

Foto: Getty Images/GRAMMY.com

„Suntem copleșiți de știrile despre focurile sălbatice care traversează milioane de kilometri în Australia. Distrugerile rezultante și efectele devastatoare asupra tuturor oamenilor, animalelor, mediului și a solului sunt cu adevărat dezolante. Vă rugăm să vă alăturați și să dăm o mână de ajutor pompierilor și autorităților din Australia.”

Metallica şi-a îndemnat fanii să i se alăture pentru a face tot ce se poate face pentru a ajuta şi au furnizat informații către organizațiile de pompieri australiene.

Incendiile de vegetaţie care fac ravagii în Australia au mistuit peste 10,7 milioane de hectare. Cel puţin 26 de persoane au murit şi mii de locuinţe au fost au fost distruse de flăcări. Aproximativ un miliard de animale au pierit în incendii.

Incendiile au stârnit compasiune în lumea întreagă. Staruri ca Chris Hemsworth, Nicole Kidman, Russel Crowe şi Pink au donat sute de mii de dolari pompierilor. Alte vedete au lansat campanii de strângere de fonduri care au adunat zeci de milioane de dolari. Sportivii, inclusiv Simona Halep, au făcut și ei donaţii.


Pub