Directorul unui liceu din Chișinău, decorat de președintele României Klaus Iohannis

Boris Volosatiîi a promovat întotdeauna adevărul – că este român și vorbește limba română, iar distincția oferită de președintele Klaus Iohannis nu a făcut decât să-i întărească acest crez.

Foto: tvr

Profesorul Boris Volosatîi, directorului Liceului Teoretic Româno-Francez „Gheorghe Asachi” din Chișinău a fost decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul pentru Învățământ”.

Distincția a fost acordată în semn de apreciere pentru contribuția importantă pe care a avut-o dascălul de istorie în promovarea limbii române, a culturii și a tradițiilor românești în Republica Moldova.

Boris Volosatiîi a promovat întotdeauna adevărul – că este român și vorbește limba română, iar distincția oferită de președintelui Klaus Iohannis nu a făcut decât să-i întărească acest crez.

Profesorul predă mai bine de patru decenii la Liceul Teoretic român-francez „Gheorghe Asachi” din Chișinău, timp în care nu a încetat să le vorbească elevilor despre valorile neamului românesc. „Dacă nu știm de unde venim, nu vom știm nici încotro să mergem. Este imperios să ne cunoaștem rădăcinile”, a declarat Boris Volosatîi pentru TVR Moldova .

Profesorul de istorie consideră că idealul național trebuie cultivat și educat în oameni, iar școala are obligația să facă acest lucru.


Pub