Presa din SUA: Avionul ucrainean a fost doborât de o rachetă iraniană

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, are „suspiciuni” Iranul a doborât din „greşeală” avionul de pasageri ucrainean, informează CNN.

Foto: BBC

Iranul a doborât din greșeală avionul ucrainean care s-a prăbușit, miercuri, în apropiere de Teheran, cu 176 de persoane la bord, relatează presa americană, scrie stirileprotv.ro.

Oficialii americani consideră că avionul a fost lovit de o rachetă, conform CBS.

Ucraina a declarat, anterior, că cercetează ipoteza conform căreia o rachetă a doborât aeronava, însă Iranul a exclus acest lucru.

Prăbușirea avionului a avut loc la câteva ore după ce Iranul a atacat cu rachete două baze aeriene care adăposteau forțele americane din Irak.

Un satelit militar a detectat un impulsuri luminoase pe radar, legate de două lansări de rachete, urmate de un alt impuls luminos generat de o explozie, conform CBS News, care citează surse din cadrul CIA.

Între timp, publicația americană Newsweek a citat doi oficiali din cadrul Pentagon și din cadrul serviciilor de informații din SUA, precum și un oficial al informațiilor irakiene, care au declarat că, în opinia lor, avionul ucrainean a fost lovit de o rachetă Tor, fabricată în Rusia.


Pub