Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Maia Sandu îi răspunde lui…

Maia Sandu îi răspunde lui Iurie Reniță: „Atunci când ai ceva de spus, o spui până la capăt”

După ce deputatul PPDA, Iurie Reniță, a susținut că deține o înregistrare de la Parlament din seara zilei de 7 iunie 2019, atunci când în cadrul blocului ACUM s-a discutat despre necesitatea acceptării coaliției PSRM – ACUM, lidera PAS, Maia Sandu a venit cu o reacție.

Dvs vă amintiți cum arăta Guvernul Sandu și câți reprezentanți au avut cei din blocul ACUM ș câți reprezentanți a avut Partidul Socialiștilor în Guvernul pe care l-am condus? Eu în genere consider că e lipsă de respect față de oameni atunci când spui că am niște informații, niște înregistrări dar nu le dau acum, o să le dau mai târziu. Ori ai ceva de spus ori nu spui nimic. Eu așa înțeleg comunicarea cu oamenii.

Putem să revenim, să discutăm. Eu sper că nimeni nu îi duce dorul lui Plahotniuc. Eu cred în continuare că noi am procedat corect atunci când ne-am asumat acea decizie, de a merge într-o majoritate cu socialiștii. Eram conștienți că poate să ne coste foarte mult această decizie, dar am fost gata să plătim acest preț, oricât de mare. Până acum credem cu tărie că trebuia ca R. Moldova să scape de Plahotniuc. Următoarele etape de a scăpa de tot felul de corupți este un proces mai complicat și nu ne-am făcut niciodată iluzii, am știut că va fi foarte dificil. Nu poți face reforma autentică și să construiești instituții autentice de luptă cu corupția într-un parteneriat cu corupți. Astfel, atunci când ai ceva de spus, o spui până la capăt” a declarat lidera PAS, Maia Sandu.

La 6 ianuarie, deputatul PPDA, Iurie Reniță, a declarat că deține o înregistrare de la Parlament din seara zilei de 7 iunie 2019, atunci când în cadrul blocului ACUM s-a discutat despre necesitatea acceptării coaliției PSRM – ACUM.

„Înregistrare sonoră de la parlament (este incredibil cum și cine a făcut-o!) din seara zilei de 7 iunie 2019, când în cadrul blocului ACUM s-a discutat despre necesitatea acceptării “aliansului” cu socialiștii lui Dodon.

(…)Vis-à-vis de înregistrarea sonoră va asigur că sunt nume “sonore” din blocul ACUM care insistau, cu orice preț, să acceptăm toate condițiile lui Dodon pentru formarea coaliției parlamentare și a componenței guvernului, cu nume de familie concrete (încă din acea seară a fost foarte clar cine sunt, în realitate, dodonistii “noștri”).

Reniță a susținut că nu este momentul potrivit pentru sonorizarea publică a acestei înregistrări și că ar putea reveni la ea.