Leul moldovenesc a început anul 2020 la cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani
Economic 9 ianuarie 2020, 19:51 | 2098

Banca Naţională ar trebui să evite situaţia din anul trecut, când am asistat la deprecieri ale monedei naționale, urmate de aprecieri bruşte. Este părerea expertului în economie Veaceslav Ioniță, potrivit căruia, leul moldovenesc a început anul 2020 la cel mai ridicat nivel, din ultimii 5 ani. Într-un interviu pentru postul nostru de televiziune, expertul a declarat că societatea ar trebui să reacționeze absolut normal la asemenea noutăți.

În prima săptămână a anului 2020, leul moldovenesc ocupă poziții puțin mai bune în comparație cu aceiași perioadă a ultimilor cinci ani, a precizat Veaceslav Ioniță.

Ioniță este de părere că societatea ar trebui să reacționeze absolut normal la asemenea noutăți. Expertul prognozează pentru 2020 o ușoară depreciere a leului, însă ea poate fi evitată. Rezervele valutare de peste trei miliarde de dolari permit BNM să nu admită șocuri valutare pe piață, spune el.

Pentru oamenii care au economii, Veaceslav Ioniță are o singură recomandare.

În 2020, leul moldovenesc ar putea atinge cota de 18,28 de puncte față de coșul valutar euro&dolar, având o dinamică pozitivă comparativ cu anii precedenți, afirmă experții în domeniu.

Opinia ta contează. Comentează!