Niciun american nu a fost rănit sau ucis în urma atacului iranian cu rachete
Externe 9 ianuarie 2020, 20:01 | 1574

Niciun american nu a fost rănit sau ucis în urma atacului iranian cu rachete asupra bazelor militare din Irak. Anunțul a fost făcut de președintele Donald Trump, în prima sa declarație de după incident. Liderul de la Casa Albă promite că va impune noi sancțiuni Iranului și cere de la NATO să se implice mai mult în Orientul Mijlociu.

După mai multe ore de tăcere, în urma atacului de miercuri asupra bazelor americane din Irak, Donald Trump s-a adresat ieri națiunii.

Trump s-a declarat convins că Iranul nu va mai lansa atacuri care să vizeze Statele Unite și aliații săi și a lăsat să se înțeleagă că Washingtonul va răspunde Teheranului doar cu noi sancțiuni economice. Totodată, el a făcut apel către alte puteri ale lumii să iasă din acordul nuclear, încheiat cu Iranul în 2015, şi a cerut NATO să se implice mult mai mult în Orientul Mijlociu.

La declarațiile lui Donald Trump a reacționat secretarul general al NATO.

În total, 22 rachete au fost lansate de Teheran asupra a doua baze militare din Irak, unde sunt detașați peste 5.200 de soldați americani. Iranul a anunțat că gestul a fost o răzbunare pentru uciderea generalului Qasem Suleimani de către forțele americane. Presa de la Washington scrie, citând mai mulți oficiali americani, că Teheranul a avertizat Statele Unite cu trei ore înainte de lansarea atacului, ceea ce a permis mutarea trupelor și evitarea pierderilor de vieți omenești. 

Opinia ta contează. Comentează!